Türkgün | Dünya | Nablus’ta Fetih ofisine patlama: Binada büyük hasar

Nablus’ta Fetih ofisine patlama: Binada büyük hasar

İsrail ordusunun işgal altındaki Batı Şeria’da gerçekleştirdiği yeni saldırı bölgedeki gerilimi artırdı. Soykırımcı İsrail güçlerinin, Nablus’taki Balata Mülteci Kampı’nda Fetih Hareketi’ne ait ofisi patlattığı bildirilirken, meydana gelen patlama sonrası binada büyük çaplı hasar oluştu.

İsrail ordusunun işgal altındaki Batı Şeria’da gerçekleştirdiği yeni saldırı bölgedeki gerilimi artırdı. Soykırımcı İsrail güçlerinin, Nablus’taki Balata Mülteci Kampı’nda Fetih Hareketi’ne ait ofisi patlattığı bildirilirken, meydana gelen patlama sonrası binada büyük çaplı hasar oluştu.

KAYNAK: AA

Soykırımcı İsrail ordusunun Batı Şeria’nın Nablus kentindeki Balata Mülteci Kampı’nda bulunan Fetih ofisini patlattığı bildirildi. Patlama sonrası binada büyük yıkım meydana gelirken bölgede gerilim tırmandı.

Balata Kampı’nda patlama

Yerel kaynakların aktardığına göre İsrail askerleri, işgal altındaki Batı Şeria’nın Nablus kentinin doğusunda yer alan Balata Mülteci Kampı’nda Fetih Hareketi’ne ait ofise baskın düzenledi.

Kaynaklar, askerlerin binaya patlayıcı yerleştirdikten sonra bölgeden çekildiğini ve ardından patlamanın gerçekleştiğini belirtti.

Ofiste yangın ve ağır hasar

Patlama sonrası ofiste yangın çıktığı ve yapıda ciddi yıkım oluştuğu bildirildi. Ayrıca İsrail güçlerinin, ofisin çevresinde yaşayan Filistinlileri evlerini terk etmeye zorladığı ifade edildi.

Fetih Hareketi’nden patlamaya ilişkin henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

Baskınlar diğer kentlere de yayıldı

Öte yandan İsrail Savunma Kuvvetleri’nin Batı Şeria’daki Ramallah, Cenin ve Beytüllahim çevresindeki çeşitli köy ve beldelere de baskınlar düzenlediği kaydedildi.

Batı Şeria’da gerilim sürüyor

İsrail’in Ekim 2023’te Gazze Şeridi’ne yönelik başlattığı saldırılarla eş zamanlı olarak Batı Şeria’daki operasyonlarını yoğunlaştırdığı belirtiliyor. Filistinli kaynaklara göre bu süreçte öldürme, gözaltı ve zorla yerinden etme vakalarında artış yaşandı.

Verilere göre Ekim 2023’ten bu yana Batı Şeria’da düzenlenen saldırılarda en az 1112 Filistinli hayatını kaybetti, yaklaşık 11 bin 500 kişi yaralandı ve 22 bin kişi gözaltına alındı.

Yorumlar
Yorumlar yükleniyor...
Daha fazla yorum yükle...