Nepal'in Çin sınırına yakın bölgelerini etkileyen sel felaketinin ardından, sel sularına kapılan kişileri kurtarmak için başlatılan çalışmalar devam ediyor.
CNN'in haberine göre, Nepal polis yetkilileri sel felaketinde hayatını kaybedenlerin sayısının 616'ya yükseldiğini açıkladı. Yetkililer, felakette 2 bin 301 kişinin de yaralandığını duyurdu.
Medya kuruluşlarında yer alan bilgilere göre, sınırın hem Nepal hem de Çin tarafında aralarında yabancıların da bulunduğu yaklaşık 2 bin 500 kişiden halen haber alınamıyor.
Köprüler yıkıldı, yollar hasar gördü
Nepal'in Rasuwa bölgesinde 26 Ağustos'ta meydana gelen sel nedeniyle çok sayıda köprü yıkılırken, yollar da hasar gördü. Arama kurtarma çalışmalarına destek amacıyla bölgeye helikopterler sevk edildi.

Nepal'deki sel felaketi, Çin'in Tibet Özerk Bölgesi'ni de etkiledi. Bölgede hayatını kaybedenlerin sayısının 5'e yükseldiği bildirildi.
Uzmanlardan buzul çökmesi açıklaması
Sel öncesinde bölgede meydana gelen sismik hareketle ilgili ABD Jeolojik Araştırmalar Merkezi verilerini güncelledi. Merkez, daha önce 5,2 büyüklüğünde olduğu açıklanan sismik hareketin kaynağının deprem değil, buzul çökmesi olduğunu belirtti.
Merkezi Katmandu'da bulunan Uluslararası Dağlık Kalkınma Merkezi'nde görevli uzmanlar ise selin, bölgedeki dağlık alandan kopan buzul parçalarının tetiklediği çığ nedeniyle meydana geldiğini ifade etti.