Türkgün | Dünya | Netanyahu’dan skandal sözler: Gazze saldırılarını “Yahudi-Hristiyan medeniyeti”yle savundu

Netanyahu’dan skandal sözler: Gazze saldırılarını “Yahudi-Hristiyan medeniyeti”yle savundu

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Hanuka Bayramı dolayısıyla yaptığı açıklamada, Yahudi-Hristiyan medeniyetinin ve ABD’nin varlığını Yahudilerin tarihsel başarısına bağlayarak, İsrail’in saldırılarını bu anlayışla savundu.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Hanuka Bayramı dolayısıyla yaptığı açıklamada, Yahudi-Hristiyan medeniyetinin ve ABD’nin varlığını Yahudilerin tarihsel başarısına bağlayarak, İsrail’in saldırılarını bu anlayışla savundu.

KAYNAK: AA

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Yahudilerce milattan önce 2’nci yüzyılda Makkabilerin Helenizme karşı kazandığı başarının kutlandığı Hanuka Bayramı dolayısıyla işgal altındaki Doğu Kudüs’te, Mescid-i Aksa’ya bitişik Burak Duvarı’nda (Ağlama Duvarı) mum yakarak konuşma yaptı.

Netanyahu, verdikleri mücadelenin Yahudi-Hristiyan geleneğinin ortak savaşı olduğunu ileri sürerek, “Makkabiler başarısız olsaydı Yahudilik olmazdı. Yahudi-Hristiyan medeniyeti olmazdı. ABD olmazdı” ifadelerini kullandı.

NETANYAHU'DAN TEPKİ ÇEKEN AÇIKLAMA

Yahudi-Hristiyan medeniyetinin varlığını Yahudilerin geçmişteki başarısına bağlayan Netanyahu, günümüzde Gazze başta olmak üzere farklı ülkelere yönelik düzenlenen saldırıların da bu medeniyet adına yürütüldüğünü savundu.

Gazze Şeridi’nde Ekim 2023’ten bu yana süren İsrail saldırılarında yaklaşık 71 bin Filistinli hayatını kaybederken, bölgede büyük bir insani kriz yaşanıyor. İsrail ordusu bu süreçte Lübnan, Suriye, Yemen ve İran’a da yoğun saldırılar düzenledi.

İsrail’in saldırıları nedeniyle binlerce kişi yaşamını yitirirken, milyonlarca insan da yerinden edildi.

Yorumlar
Yorumlar yükleniyor...
Daha fazla yorum yükle...