Türkgün | Dünya | Netanyahu'dan Tel Aviv'de kritik İran toplantısı: Bölgede tansiyon yükseliyor

Netanyahu'dan Tel Aviv'de kritik İran toplantısı: Bölgede tansiyon yükseliyor

Netanyahu, İran'la artan çatışma ihtimali, Gazze ve Lübnan'daki son durumu ele almak üzere güvenlik kurmaylarıyla Tel Aviv'deki Kirya Askeri Üssü'nde kritik bir toplantı gerçekleştirdi.

Netanyahu, İran'la artan çatışma ihtimali, Gazze ve Lübnan'daki son durumu ele almak üzere güvenlik kurmaylarıyla Tel Aviv'deki Kirya Askeri Üssü'nde kritik bir toplantı gerçekleştirdi.

KAYNAK: AA

The Times of Israel gazetesinin İsrailli bir yetkiliye dayandırdığı haberinde, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun güvenlik yetkililerini Tel Aviv'deki Kirya Askeri Üssü'nde topladığı aktarıldı.

MASADAKİ KRİTİK DOSYALAR

Haberde, Savunma Bakanı Yisrael Katz'ın da katıldığı toplantıda, İran'la gerilimin tırmanması ihtimalinin değerlendirildiği, ateşkes anlaşmalarına rağmen İsrail ordusunun saldırılarını sürdürdüğü Gazze Şeridi ve Lübnan'ın da ele alınacağı kaydedildi.

Toplantının Yemen'deki Husilerin Suudi Arabistan'a gün içinde düzenlediği saldırıların ardından yapıldığına da işaret edildi.

"SAVAŞ GENİŞLEYECEK"

İran Genelkurmay Başkanı ve Hatemu'l Enbiya Merkez Karargahı Komutanı Tümgeneral Ali Abdullahi ise 5 Eylül'de ABD ve İsrail'in yeni bir saldırı girişiminde bulunması halinde savaşın genişleyeceğini bildirmişti.
 

Yorumlar
Yorumlar yükleniyor...
Daha fazla yorum yükle...