Türkgün | Dünya | Nijerya'da aşırı yağışlar 21 can aldı, kaybolanlar var

Nijerya'da aşırı yağışlar 21 can aldı, kaybolanlar var

Nijerya'nın Niger eyaletinde aşırı yağışların neden olduğu sel felaketi sonucu 21 kişi hayatını kaybetti. 10 kişi kaybolurken, çok sayıda yaralı ve 50 ev sular altında kaldı. Kurtarma çalışmaları devam ediyor.

Nijerya'nın Niger eyaletinde aşırı yağışların neden olduğu sel felaketi sonucu 21 kişi hayatını kaybetti. 10 kişi kaybolurken, çok sayıda yaralı ve 50 ev sular altında kaldı. Kurtarma çalışmaları devam ediyor.

KAYNAK: AA

Nijerya'nın Niger eyaletinde aşırı yağışlar sonucu meydana gelen seller nedeniyle 21 kişinin yaşamını yitirdiği bildirildi.

Nijerya Eyalet Acil Durum Yönetim Ajansı (SEMA) ​​​​​​​Niger Eyaleti Genel Müdürü İbrahim Hussaini, gazetecilere yaptığı açıklamada, eyaletin Mokowa bölgesinde aşırı yağışlar sonucu seller meydana geldiğini belirtti.

Hussaini, seller nedeniyle aralarında çocukların da bulunduğu 21 kişinin hayatını kaybettiğini kaydederek, 10 kişinin de kaybolduğunu söyledi.

Seller nedeniyle çok sayıda kişinin yaralandığını aktaran Hussaini, yaklaşık 50 evin sular altında kaldığı bilgisini paylaştı.

Hussaini, kaybolanları bulmak için bölgede kurtarma çalışmalarının sürdüğünü ifade etti.

Nijerya Su Bakanlığı, ülkenin bazı bölgeleri için şiddetli yağış ve sel uyarısında bulunmuştu.

Yorumlar
Yorumlar yükleniyor...
Daha fazla yorum yükle...