Nijerya’nın Kogi eyaletinde 30 Eylül’de yolcu taşıyan bir teknenin alabora olması sonucu 42 kişinin kaybolduğu bildirildi. Arama kurtarma çalışmalarının sürdüğü açıklandı.
24 Kişi Kurtarıldı
Nijerya Ulusal Acil Yönetim Ajansı (NEMA) Genel Direktörü Zubaida Umar, yazılı açıklamasında kazada 24 kişinin kurtarıldığını belirtti. Kaybolan kişilerin bulunması için Niger Nehri’nde çalışmaların devam ettiği ifade edildi.

Kaza Detayları
Kogi eyaletinin Ibaji bölgesinden İlushi pazarına gitmek üzere hareket eden yolcu ve aşırı yük taşıyan tekne, Niger Nehri’nde alabora oldu. Kogi Enformasyon Komiseri Kingsley Fanwo, kazada 26 kişinin yaşamını yitirdiğini açıklamıştı.
Arama Kurtarma Çalışmaları Sürüyor
Bölgedeki ekipler, kaybolan 42 kişinin bulunması için yoğun çaba gösteriyor. Yetkililer, güvenliğin sağlanması ve kurtarma çalışmalarının hızlandırılması için gerekli tedbirlerin alındığını aktardı.