Türkgün | Dünya | Pakistan’da operasyon: 31 militan öldürüldü

Pakistan’da operasyon: 31 militan öldürüldü

Pakistan’ın Hayber Pahtunhva eyaletinde gerçekleştirilen operasyonlarda 31 militan etkisiz hale getirildi. Son dönem operasyonlarında toplam 45 militan öldürülürken, ülkedeki terör sorunları ve etnik grupların saldırıları devam ediyor. Afganistan, TTP'nin faaliyetlerini reddettiğini belirtmektedir.

Pakistan’ın Hayber Pahtunhva eyaletinde gerçekleştirilen operasyonlarda 31 militan etkisiz hale getirildi. Son dönem operasyonlarında toplam 45 militan öldürülürken, ülkedeki terör sorunları ve etnik grupların saldırıları devam ediyor. Afganistan, TTP'nin faaliyetlerini reddettiğini belirtmektedir.

KAYNAK: AA

Pakistan’ın Afganistan sınırındaki Hayber Pahtunhva eyaletine bağlı Lakki Marwat ve Bannu bölgelerinde düzenlenen askeri operasyonlarda 31 militan etkisiz hale getirildi. Pakistan Ordusu Halkla İlişkiler Birimi tarafından yapılan açıklamada, 13-14 Eylül tarihlerinde Lakki Marwat’ta 14, Bannu’da 17 militanın öldürüldüğü bildirildi. Bölgede başka militanların bulunma ihtimaline karşı arama tarama faaliyetlerinin sürdüğü kaydedildi.

Ülkede 10-13 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilen operasyonlarda 45 militan etkisiz hale getirilmiş, 19 asker ise hayatını kaybetmişti.

Pakistan’ın Terör Sorunu Devam Ediyor

Pakistan’da silahlı saldırılar özellikle Afganistan sınırına yakın Hayber Pahtunhva ve Belucistan eyaletlerinde yoğunlaşıyor. Bu bölgelerde Peştun ve Beluci etnik gruplarının haklarını savunduklarını iddia eden silahlı gruplar, hem güvenlik güçlerine hem de sivillere yönelik saldırılar düzenliyor.

İslamabad yönetimi, Pakistan Talibanı’nın (TTP) Afganistan’da mevzilendiğini ve saldırılarını buradan organize ettiğini öne sürerken, Afganistan yönetimi bu iddiaları reddediyor. Belucistan’da ise Belucistan Kurtuluş Ordusu (BLA) öne çıkıyor. BLA, Belucistan eyaletinin Pakistan’dan ayrılmasını ve Beluc halkının bölgeyi yönetmesini talep ediyor.

Yorumlar
Yorumlar yükleniyor...
Daha fazla yorum yükle...