Kolombiya Cumhurbaşkanı Gustavo Petro, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, Venezuela’nın başkenti Caracas’ın füze saldırılarıyla bombalandığını ve ülkenin şu anda saldırı altında olduğunu duyurdu. Petro, Birleşmiş Milletler (BM) ve Amerikan Devletleri Örgütü’nün (OEA) saldırılar karşısında derhal toplanması çağrısında bulundu.

“Şu anda Caracas bombalanıyor, Venezuela saldırı altında” diyen Petro, uluslararası kurumların acilen harekete geçmesi gerektiğini belirtti.
Başkent Caracas’ta erken saatlerde en az yedi patlama sesi duyulduğu ve bazı bölgelerde elektrik kesintileri yaşandığı bildirildi; bölgeden gelen görüntülerde patlama ve dumanlar görüldü.
Petro’nun açıklaması, bölgede gerilimin arttığı bir dönemde geldi; BM ve OEA gibi uluslararası kuruluşlara yönelik çağrılar, krizin diplomatik boyutunu da gündeme taşıdı.