Zagreb Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, olay günü birden fazla kişiyle görüşülerek geniş çaplı inceleme yürütüldüğü belirtildi. Elde edilen bulgular, Zrno’nun verdiği bilgilerin gerçeği yansıtmadığını ortaya koyarken, polis kadının suçu uydurduğunu belirledi. İncelemeler, kadının bıçağı olaydan önce Zagreb’deki bir mağazadan satın aldığını ve kendi kendini yaraladığını ortaya çıkardı.
Bu kapsamda, Emniyet Müdürlüğü kadının “suç uydurma” suçundan savcılığa suç duyurusunda bulunacağını açıkladı.
NE OLMUŞTU?
28 Kasım’da Zagreb’in Malešnica bölgesinde yaralanan Rahibe Zrno, ilk ifadelerinde bir erkeğin “Allahüekber” diyerek kendisine saldırdığını ve olayın dini saiklerle işlendiğini iddia etmişti. Hırvatistan Katolik Kilisesi de olay sonrası açıklamalarında, medyada yer alan iddiaların doğrulanmadığını ve kriminal soruşturma sonucu gerçek olmadığı ortaya çıktığını duyurdu.
Rahibe Zrno, Hırvat kamuoyunda futbola olan tutkusu ve Laudato TV’de sunduğu spor programlarıyla tanınıyor. Dünya Kupası döneminde başlattığı “Milli Takım İçin Dua” girişimi, Hırvatistan genelinden binlerce kişinin katılımıyla büyük ilgi görmüştü.