Türkgün | Dünya | Slovakya-Rusya işbirliği komisyonu 26 Ekim’de Moskova’da toplanacak: Gündem enerji

Slovakya-Rusya işbirliği komisyonu 26 Ekim’de Moskova’da toplanacak: Gündem enerji

Slovakya ile Rusya arasındaki Ekonomik, Bilimsel ve Teknik İşbirliği Hükümetlerarası Komisyonu, 26 Ekim’de Moskova’da yeniden toplanacak. Enerji tedarikinin öne çıkacağı görüşmelerde, yürürlükteki yaptırımlara uygun alanlarda işbirliğinin geliştirilmesi değerlendirilecek.

Slovakya ile Rusya arasındaki Ekonomik, Bilimsel ve Teknik İşbirliği Hükümetlerarası Komisyonu, 26 Ekim’de Moskova’da yeniden toplanacak. Enerji tedarikinin öne çıkacağı görüşmelerde, yürürlükteki yaptırımlara uygun alanlarda işbirliğinin geliştirilmesi değerlendirilecek.

Haberlerimizi Google'da Takip Edin
Son dakika gelişmelerinden anında haberdar olun.
Google'da tercih edilen
kaynak olarak ekleyin
KAYNAK: AA

Slovakya ile Rusya arasındaki Ekonomik, Bilimsel ve Teknik İşbirliği Hükümetlerarası Komisyonunun 22’nci toplantısı, 26 Ekim’de Rusya’nın başkenti Moskova’da yapılacak.

Slovakya Dışişleri Bakanlığının açıklamasına göre, Slovak heyetine Dışişleri Bakanı Juraj Blanar başkanlık edecek. Son toplantısını Kasım 2021’de Bratislava’da gerçekleştiren komisyon, Rusya’nın Ukrayna’ya geniş çaplı saldırılarını başlattığı 2022’den bu yana ilk kez bir araya gelecek.

ENERJİ TEDARİKİ ÖNCELİKLİ BAŞLIK

Toplantının ana gündemini enerji oluşturacak. Görüşmelerde doğal gaz tedariki, petrol sevkiyatının sürdürülmesi ve sivil nükleer enerji alanındaki işbirliği ele alınacak.

Çalışma grupları da tarım, çevre, turizm, spor ve kültür alanlarında temaslarda bulunacak.

YAPTIRIMLARA UYGUN İŞBİRLİĞİ VURGUSU

Bakanlık açıklamasında, Slovakya’nın AB ve NATO üyeliğinden kaynaklanan yükümlülüklerine bağlı olduğu vurgulandı. Rusya ile ilişkilerin, yürürlükteki yaptırımlara uygun alanlarda geliştirilmesinin hedeflendiği belirtildi.

Slovakya Dışişleri Bakan Yardımcısı Marek Estok ise “Avrupa Birliği ile Rusya Federasyonu arasında yeni bir demir perde inşa etmeye yönelik artan çabaları kesinlikle reddediyoruz.” değerlendirmesinde bulundu.

TOPLANTININ ARDINDAN İŞ FORUMU

Komisyonun çalışmalarına yeniden başlamasının, Slovakya Başbakanı Robert Fico ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in 2025’teki görüşmesinde kararlaştırıldığı bildirildi.

Moskova’daki toplantının ardından iş forumu da düzenlenecek.

Yorumlar
Yorumlar yükleniyor...
Daha fazla yorum yükle...