Türkgün | Dünya | Stockholm'de "ateşkes ihlali" öfkesi: İsrail sokaklarda protesto edildi!

Stockholm'de "ateşkes ihlali" öfkesi: İsrail sokaklarda protesto edildi!

SPOT: İsveç'in başkenti Stockholm'de yüzlerce kişi, Gazze’de Ekim 2025’te devreye giren ateşkesi ihlal eden İsrail’i protesto etti. "Bu bir ateşkes değil, soykırım" diyen eylemciler, İsrail’e askeri ambargo çağrısında bulundu.

SPOT: İsveç'in başkenti Stockholm'de yüzlerce kişi, Gazze’de Ekim 2025’te devreye giren ateşkesi ihlal eden İsrail’i protesto etti. "Bu bir ateşkes değil, soykırım" diyen eylemciler, İsrail’e askeri ambargo çağrısında bulundu.

KAYNAK: AA

İsveç’in başkenti Stockholm’de Filistin destekçileri, Gazze’de ateşkesi ihlal eden İsrail’i protesto ederek İsveç hükümetine askeri ambargo çağrısı yaptı.

Odenplan Meydanı’nda Dev Protesto

İsveç'in başkenti Stockholm, Filistin’e destek veren yüzlerce kişinin protestosuna sahne oldu. Çok sayıda sivil toplum kuruluşunun çağrısıyla Odenplan Meydanı'nda bir araya gelen göstericiler, İsrail'in Gazze'deki ateşkes anlaşmasını ihlal etmesine ve insani yardım koridorlarını kısıtlamasına sert tepki gösterdi.

"İnsani Yardımı Serbest Bırakın" Çağrısı

Göstericiler, ellerinde taşıdıkları dövizlerle dünya kamuoyuna ve İsveç hükümetine seslendi. Eylemde öne çıkan sloganlar ve talepler şunlar oldu:

"Filistin'deki işgal derhal sona ersin"

"Soykırım ve abluka durdurulsun"

"İnsani yardımı serbest bırakın"

"İsveç, İsrail'e askeri ambargo uygulasın"

Grup, meydandaki konuşmaların ardından sloganlar eşliğinde İsveç Parlamentosu önüne kadar yürüdü.

İsveçli Aktivistten Sert Eleştiri: "Dünya Göz Yumuyor"

Gösteriye katılan ve AA muhabirine açıklamalarda bulunan İsveçli aktivist Karen Wild, Filistin halkının yaşadığı acıların canlı yayında izlendiğini belirterek uluslararası toplumu eleştirdi. Wild, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Gözlerimizin önünde bir soykırım yaşanıyor ve bu tüm ekranlarda canlı yayınlanıyor. Kimse bunun bir soykırım olduğunu ve neler olup bittiğini bilmediğini iddia edemez. Her Filistinli çocuk, bir İsveçli, Alman veya Fransız çocukla aynı değerdedir. Nereli oldukları önemli değil, çocuk çocuktur. Şu an yaşananlar ise korkunç, çocuklar donarak ve açlıktan ölüyor."

"Ortada Bir Ateşkes Görmüyorum"

İsrail'in barış anlaşmasına uymadığını vurgulayan Wild, sözde ateşkes sürecini şu sözlerle sorguladı:

"Buna 'ateşkes' diyorlar ama ben 'soykırım' diyorum. Şu an sessiz görünüyor çünkü ateşkesin ikinci aşamasını duyurdular. Ancak ortada bir ateşkes görmüyorum."

Yorumlar
Yorumlar yükleniyor...
Daha fazla yorum yükle...