Türkgün | Dünya | Suriye'de gerilim tırmanıyor! ABD Büyükelçisi Barrack devrede

Suriye'de gerilim tırmanıyor! ABD Büyükelçisi Barrack devrede

ABD Ankara Büyükelçisi Tom Barrack, Suriye’deki çatışmaların derhal durdurulması çağrısında bulundu. Barrack, tüm taraflara tansiyonu düşürme ve gerilimi azaltma yönünde taahhütte bulunmaları çağrısı yaptı.

ABD Ankara Büyükelçisi Tom Barrack, Suriye’deki çatışmaların derhal durdurulması çağrısında bulundu. Barrack, tüm taraflara tansiyonu düşürme ve gerilimi azaltma yönünde taahhütte bulunmaları çağrısı yaptı.

MUHABİR: İHA

ABD’nin Ankara Büyükelçisi Tom Barrack, Suriye’deki çatışmaların derhal durdurulması çağrısında bulundu. Barrack, Halep’in Eşrefiye ve Şeyh Maksud mahallelerinde yaşanan gelişmeleri yakından takip ettiklerini belirterek tüm taraflara itidal göstermeleri ve sivil yaşam ile mülkiyetin korunmasını önceliklendirmeleri çağrısı yaptı.

Barrack, sosyal medya paylaşımında Suriye’de son 13 ayda kaydedilen gelişmelere işaret ederek, ülkenin onlarca yıl süren yıkıcı çatışmaların ardından istikrar, ulusal uzlaşı ve yeniden inşa yolunda önemli adımlar attığını vurguladı. Büyükelçi, İsrailli temsilcilerle bu hafta gerçekleştirilen kritik görüşmelerin, Suriye’deki şiddet ve acı döngüsünü kırma yönünde önemli bir adım olduğunu ifade etti.

10 Mart 2025’te imzalanan mutabakatın halen ulaşılabilir bir hedef olduğunu belirten Barrack, Sünni, Kürt, Dürzi, Hristiyan, Alevi ve diğer tüm topluluklar için kapsayıcı ve eşit haklara sahip bir Suriye vizyonuna bağlılıklarını sürdürdüklerini kaydetti. SDG ile Suriye hükümeti arasındaki entegrasyon anlaşmasının başarıyla sonuçlandırılmasının eşiğinde olunduğunu ve bu anlaşmanın güvenlik koordinasyonu, ortak yönetişim ve ulusal birlik açısından önemli ilerleme sağlayacağını belirtti.

"Bu hedefe birlikte ulaşacağız”

Barrack, Suriye hükümeti, SDG, Kürt yönetimi ve yerel otoriteler başta olmak üzere sahadaki tüm silahlı güçlere çatışmalara ara vermeleri, tansiyonu düşürmeleri ve gerilimi azaltma yönünde taahhütte bulunmaları çağrısı yaptı. Büyükelçi, fikir ve yapıcı öneri değişiminin silah ve ateş değişiminin önüne geçmesi gerektiğini vurgulayarak, Halep ve Suriye’nin geleceğinin barışçıl yollarla şekillenmesi gerektiğini ifade etti.

Barrack, “Bölge, geçtiğimiz yıl kaydedilen ilerlemeyi baltalamayı ve Orta Doğu barış girişimlerinin kalıcı mirasını zayıflatmayı hedefleyen dış unsurlara ve vekillerine karşı birlikte durmalı. Suriye’nin yeni dönemi, çatışma değil iş birliği dönemi olmalıdır. Bu hedefe birlikte ulaşacağız” dedi.

Yorumlar
Yorumlar yükleniyor...
Daha fazla yorum yükle...