Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad yakınlarında bulunan Kral Halid Uluslararası Havalimanı’na yönelik son Husi saldırısının bilançosu açıklandı. Suudi Arabistan Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, saldırıda Pakistan uyruklu 1 kişinin hayatını kaybettiğini, 11 kişinin yaralandığını bildirdi.
Havalimanı saldırısında 1 kişi öldü, 11 kişi yaralandı
Suudi Arabistan Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünden (GACA) yapılan açıklamada, dün Kral Halid Uluslararası Havalimanı’nı hedef alan saldırıda Pakistan uyruklu 1 kişinin yaşamını yitirdiği, 11 kişinin yaralandığı belirtildi.
Saldırının maddi hasara da yol açtığı kaydedilirken, hasarın boyutunun belirlenmesi için detaylı çalışmaların devam ettiği aktarıldı.

Kral Halid Uluslararası Havalimanı bir kez daha hedef alındı
Riyad yakınlarında bulunan Kral Halid Uluslararası Havalimanı, Yemen’deki Husiler tarafından daha önce de birçok kez hedef alınmıştı.
Havalimanına dün düzenlenen saldırının ardından tesisteki 4 numaralı yolcu terminaline kaynağı bilinmeyen bir mühimmatın isabet ettiği ve yangın çıktığı açıklanmıştı. İlk açıklamada, olayda can kaybı veya yaralanma olup olmadığına ilişkin bilgi paylaşılmamıştı.
Önceki saldırıda 13 kişi hayatını kaybetmişti
Son saldırı, Husilerin Kral Halid Uluslararası Havalimanı’na önceki gün gerçekleştirdiği ve 13 kişinin hayatını kaybetmesine, 309 kişinin yaralanmasına neden olan balistik füze saldırısının ardından geldi.