Personelin kullandığı araçlar ile altyapıda başka bir hasar belirlenmezken, İtalyan komutanlardan güvenlik durumu ve olası adımlar hakkında ayrıntılı değerlendirme istendi.
EUROFIGHTER UÇAĞI VURULDU
İtalya Savunma Bakanı Guido Crosetto, Suudi Arabistan’da “Doğal Kararlılık Operasyonu” kapsamında İtalyan askerlerinin de görev yaptığı Taif Hava Üssü’ne düzenlenen saldırıya ilişkin açıklama yaptı.
Crosetto, saldırı sırasında üssün uzak bir bölümünde bulunan İtalya’ya ait F-2000 tipi Eurofighter savaş uçağının vurulduğunu bildirdi.
İtalyan askeri personelinden yaralanan olmadığını belirten Crosetto, personelin kullandığı araçlarda veya altyapıda başka bir hasar tespit edilmediğini kaydetti.
KOMUTANLARDAN AYRINTILI RAPOR İSTENDİ
Crosetto; Genelkurmay Başkanı Luciano Portolano, Müşterek Harekât Komutanı Giovanni Maria Iannucci ve Hava Kuvvetleri Komutanı Antonio Conserva’dan gelişmelere ilişkin ayrıntılı değerlendirme istedi.
İncelemenin personelin durumu, değişen güvenlik şartları ve muhtemel operasyonel seçenekleri kapsayacağı belirtildi.
GÜVENLİK ÖNLEMLERİ DEVREDE
İtalyan askerlerini korumaya yönelik güvenlik tedbirlerinin bir süredir uygulandığını aktaran Crosetto, Savunma Bakanlığında gerçekleştirilecek toplantıda son gelişmeler hakkında bilgi alacağını ifade etti.
Crosetto, personelin güvenliğinin sağlanması amacıyla durumun yakından takip edildiğini vurguladı.
Yemen’deki İran destekli Husiler, son günlerde Suudi Arabistan’a yönelik saldırılarını artırmıştı.