Türkgün | Dünya | Trump akaryakıt krizinin faturasını İran’a kesti: Her şeyi yapıyorlar

Trump akaryakıt krizinin faturasını İran’a kesti: Her şeyi yapıyorlar

ABD Başkanı Donald Trump, Kongre ara seçimleri öncesinde İran'ın petrol fiyatlarını yükseltmek amacıyla sahte saldırılar ve mayın provokasyonları uydurduğunu belirterek Tahran yönetimini sert sözlerle hedef aldı.

ABD Başkanı Donald Trump, Kongre ara seçimleri öncesinde İran'ın petrol fiyatlarını yükseltmek amacıyla sahte saldırılar ve mayın provokasyonları uydurduğunu belirterek Tahran yönetimini sert sözlerle hedef aldı.

Haberlerimizi Google'da Takip Edin
Son dakika gelişmelerinden anında haberdar olun.
Google'da tercih edilen
kaynak olarak ekleyin
KAYNAK: AA

ABD Başkanı Donald Trump, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, İran yönetimini hedef aldı.

"HER TÜRLÜ ŞEYİ UYDURUYORLAR"

3 Kasım'da yapılacak kritik Kongre ara seçimleri öncesinde Amerikan kamuoyunun gündemindeki başlıklardan biri olan akaryakıt fiyatlarına dikkat çeken Trump, bu konuda İran'ı suçladı.

Trump, "İran, ABD'de yapılacak ara seçimler öncesinde petrol fiyatlarını yükseltmek için elinden gelen her şeyi yapıyor. Hatta sahte saldırılar, mayınlar ve benzeri her türlü şeyi uyduruyorlar, çünkü şu anda Hürmüz Boğazı’ndan geçen petrol miktarı, çatışmanın başlamasından önceki döneme kıyasla bile daha fazla." ifadelerini kullandı.

"ASLA NÜKLEER SİLAHA SAHİP OLAMAYACAK"

İran'ın asla nükleer silaha sahip olamayacağı söylemini de yineleyen ABD Başkanı ayrıca, Tahran'ın "75 bin protestocuyu" da öldürdüğünü iddia etti.

Yorumlar
Yorumlar yükleniyor...
Daha fazla yorum yükle...