Türkgün | Dünya | Trump duyurdu: Ukrayna, Rusya’nın enerji hedeflerini vurmama konusunda uzlaştı

Trump duyurdu: Ukrayna, Rusya’nın enerji hedeflerini vurmama konusunda uzlaştı

Donald Trump, Rusya-Ukrayna savaşına ilişkin yeni açıklamalarda bulundu. Ukrayna ve Rusya’nın enerji tesislerine yönelik saldırıları durdurma konusunda anlaştığını belirten Trump, dizel fiyatlarındaki yükselişin savaşın etkisiyle yaşandığını ifade etti.

Donald Trump, Rusya-Ukrayna savaşına ilişkin yeni açıklamalarda bulundu. Ukrayna ve Rusya’nın enerji tesislerine yönelik saldırıları durdurma konusunda anlaştığını belirten Trump, dizel fiyatlarındaki yükselişin savaşın etkisiyle yaşandığını ifade etti.

KAYNAK: Haber Merkezi

ABD Başkanı Donald Trump, Rusya-Ukrayna savaşına ilişkin açıklamalarda bulundu.  Ukrayna'nın Rusya'ya ait enerji altyapılarını ve hedeflerini vurmama konusunda uzlaşıya vardığını belirten Trump, dizel fiyatlarındaki artışın Rusya-Ukrayna savaşından kaynaklandığını vurguladı. 

TRUMP AÇIKLAMA YAPTI

Rusya-Ukrayna savaşında enerji tesislerini hedef alan karşılıklı saldırılar yeni bir safhaya girdi. Rafinerilerden enerji altyapısına kadar uzanan saldırılar küresel yakıt piyasalarını da sarsarken ABD Başkanı Trump'tan önemli bir açıklama geldi.

ABD Başkanı'nın açıklamasına göre Ukrayna, Rusya'nın enerji tesislerini hedef almamayı kabul etti. Rusya da Ukrayna'nın enerji tesislerine saldırmama konusunda aynı yönde karar aldı.

Trump açıklamasında, "Ukrayna, Rusya'nın enerji tesislerine saldırmamayı kabul etti. Rusya da aynı şekilde hareket etmeyi kabul etti" dedi. Anlaşmanın hayata geçirilmesi halinde iki tarafın enerji altyapısına yönelik karşılıklı saldırılarında yeni bir süreç başlayacak.

dizel fiyatlarında savaş etkisi

Dizel fiyatlarında yaşanan yükselişe ilişkin de değerlendirmede bulunan Trump, "Dünya genelindeki dizel fiyatlarındaki artışın büyük bölümü İran'dan değil, Rusya-Ukrayna savaşından kaynaklanıyor" ifadelerini kullandı.

TRUMP BİR GÜN ÖNCE ZELENSKİY'E ÇAĞRI YAPMIŞTI

Trump, İrlanda turnuvasını ziyareti sırasında gazetecilere yaptığı açıklamada, Zelenskiy ile konuyu görüştüğünü söyleyerek "Sayın Zelenskiy'nin yapması gereken tek bir şey var. Rusya'daki dizel yakıt tesislerini vurmayı durdurması gerekiyor." ifadelerini kullandı. 

Trump, Ukrayna'nın Rusya'da vurabileceği başka hedefler bulunduğunu savunarak sözlerini şöyle sürdürmüştü:

“Bu konuyu Sayın Zelenskiy ile konuştuk. Vurulabilecek başka pek çok hedef var. Dizel yakıt tesislerini vurmayın. Bu, dünyaya zarar veriyor.”

Yorumlar
Yorumlar yükleniyor...
Daha fazla yorum yükle...