Türkgün | Dünya | Trump 'NATO'dan çıkmayı düşünüyorum' demişti! AB'den yanıt geldi

Trump 'NATO'dan çıkmayı düşünüyorum' demişti! AB'den yanıt geldi

AB Komisyonu Sözcüsü Anitta Hipper, ABD Başkanı Trump'ın NATO'dan çıkma niyetine dair açıklamalarına yanıt vererek, transatlantik bağın güvenlik açısından kritik olduğunu vurguladı. NATO'nun birlikte güçlenme için önemli olduğunu belirtti.

AB Komisyonu Sözcüsü Anitta Hipper, ABD Başkanı Trump'ın NATO'dan çıkma niyetine dair açıklamalarına yanıt vererek, transatlantik bağın güvenlik açısından kritik olduğunu vurguladı. NATO'nun birlikte güçlenme için önemli olduğunu belirtti.

KAYNAK: AA

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Sözcüsü Anitta Hipper, ABD Başkanı Donald Trump'ın NATO'dan çıkmayı ciddi şekilde düşündüğü yönündeki açıklamaları üzerine, AB'nin transatlantik ittifaka bağlı olduğunun altını çizdi.

KAĞITTAN KAPLAN BENZETMESİ YAPMIŞTI

Hipper katıldığı basın toplantısında Trump'ın NATO açıklamasını değerlendirdi. 

"NATO adına doğrudan konuşmuyoruz ancak güvenliğimiz ve savunmamız açısından AB adına konuşuyoruz." diyen Hipper, "Açıkçası, güvenliğimiz için hayati önem taşıyan güçlü bir transatlantik bağa bağlıyız. Güvenliğimize ve savunmamıza yatırım yapmaya da kararlıyız." dedi.

Hipper, "Birlikte her zaman daha güçlüyüz ve bunun için NATO kilit önem taşıyor." ifadelerini kullandı.

Bir İngiliz gazetesine konuşan Trump, ABD'nin NATO'dan çekilme ihtimalini "gözden geçirilmenin de ötesinde" olarak nitelemiş, "(NATO) Onların kağıttan kaplan olduğunu hep biliyordum, bu arada (Rusya Devlet Başkanı Vladimir) Putin de bunu biliyor." demişti. 

Yorumlar
Yorumlar yükleniyor...
Daha fazla yorum yükle...