ABD Başkanı Donald Trump ile Çin Devlet Başkanı Xi Jinping, yaklaşık 1,5 saat süren bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmenin ardından açıklama yapan Trump, Çin-ABD arasındaki ticaret anlaşmasına dair detayların ele alındığını ve görüşmenin “çok iyi” geçtiğini belirtti.
Trump, iki ülke arasındaki nadir toprak ürünleri konusundaki soru işaretlerinin artık ortadan kalktığını ve bu konuda tarafların kısa süre içinde yüz yüze görüşeceğini ifade etti. Heyette ABD Hazine Bakanı Scott Bessent, Ticaret Bakanı Howard Lutnick ve Ticaret Temsilcisi Jamieson Greer’in yer alacağını açıkladı.
Yeri ve tarihi açıklanacak
Trump ayrıca, Xi Jinping’in kendisini ve eşi Melania Trump’ı Çin’e davet ettiğini, kendisinin de Xi’yi ABD’ye davet ettiğini söyledi. Liderlerin bu ziyaretleri sabırsızlıkla beklediklerini dile getiren Trump, görüşmenin tamamen ticaret odaklı olduğunu ve Rusya, Ukrayna veya İran konularının gündeme gelmediğini vurguladı. Yakında gerçekleşecek görüşmenin yeri ve tarihi ise ilerleyen günlerde açıklanacak.