Kolombiya Cumhurbaşkanı Gustavo Petro, ABD merkezli X sosyal medya platformu üzerinden yaptığı paylaşımda Kolombiya halkına çağrıda bulunarak, ulusal egemenliğin savunulması gerektiğini vurguladı. Trump’ın kendisini hedef alan açıklamalarına meydanlarda yanıt vereceğini belirten Petro, vatandaşlara evlerine Kolombiya bayrağı asmaları çağrısında bulundu.
Paylaşımında mitinglerin çarşamba günü saat 16.00’da ülke genelindeki meydanlarda yapılacağını duyuran Petro, “Şimdi ulusal egemenliği savunma zamanı” ifadelerini kullandı. Cumhurbaşkanı Petro, kendisinin de başkent Bogota’da bulunan tarihi Bolivar Meydanı’ndaki mitinge katılacağını ve burada halka hitap edeceğini bildirdi.

Trump’ın Açıklamaları Gerginliği Tırmandırdı
ABD Başkanı Donald Trump, daha önce Kolombiya Cumhurbaşkanı Petro’yu hedef alan sert açıklamalarda bulunmuştu. Trump, Kolombiya’dan ABD’ye kokain gönderildiğini öne sürerek, Petro’yu bu iddialarla ilişkilendirmişti. Ayrıca Kolombiya’yı “hasta ülke” olarak nitelendiren Trump, olası bir müdahaleye ilişkin olarak “Kolombiya operasyonu kulağa hoş geliyor” ifadesini kullanmıştı.
Trump’ın bu sözlerinin ardından Petro, söz konusu açıklamaların doğru şekilde yansıtılıp yansıtılmadığını ve çevirilerini inceleyeceğini belirtmişti. Petro, ifadelerin netleşmesinin ardından bu “gayrimeşru tehditlere” yanıt vereceğini dile getirmişti.
Kolombiya hükümetinin çağrısıyla düzenlenecek mitinglerin, iki ülke arasındaki gerilimin seyrine nasıl etki edeceği merakla takip ediliyor.