Türkgün | Dünya | Trump’tan sert çıkış: “Komünist aday kazanırsa New York’a fon yok!”

Trump’tan sert çıkış: “Komünist aday kazanırsa New York’a fon yok!”

ABD Başkanı Trump, New York Belediye Başkanlığı adayı Mamdani'yi "komünist" olarak nitelendirip, kazanması durumunda federal fonları keseceğini belirtti. Mamdani ise anketlerde önde gidiyor ve seçilmesi halinde şehrin ilk Müslüman belediye başkanı olabilir. Seçimler yarın gerçekleşecek.

ABD Başkanı Trump, New York Belediye Başkanlığı adayı Mamdani'yi "komünist" olarak nitelendirip, kazanması durumunda federal fonları keseceğini belirtti. Mamdani ise anketlerde önde gidiyor ve seçilmesi halinde şehrin ilk Müslüman belediye başkanı olabilir. Seçimler yarın gerçekleşecek.

KAYNAK: İHA

ABD Başkanı Donald Trump, New York Belediye Başkanlığı seçimleri öncesi tartışma yaratacak açıklamalarda bulundu. Trump, Demokrat Parti’nin adayı Zohran Mamdani’yi “komünist” olarak nitelendirdi ve seçimi kazanması halinde New York’a federal fonları ciddi şekilde keseceği uyarısında bulundu.

“Komünist yönetimle bu şehrin hayatta kalma şansı sıfır”

Trump, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Mamdani’ye sert sözlerle yüklendi.
Paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

“Komünist aday Mamdani New York Belediye Başkanlığı seçimlerini kazanırsa, gerekli olan asgari miktar dışında federal fon sağlama ihtimalim çok düşük. Çünkü komünist bir yönetim altında bu bir zamanlar muhteşem olan şehrin başarı şansı, hatta hayatta kalma şansı sıfır! Komünist bir yönetimle durum daha da kötüye gidebilir.”

Trump’ın açıklamaları, seçimlere saatler kala ABD gündemine bomba gibi düştü.

Anketlerde Mamdani önde

New York’ta yapılan son anketlere göre, Zohran Mamdani, en yakın rakibi eski New York Valisi Andrew Cuomo’nun çift haneli farkla önünde bulunuyor. Demokrat Parti’nin ön seçiminde oyların yüzde 56’sını alan Mamdani, Cuomo’yu 12 puan farkla geride bırakmıştı.

New York’un ilk Müslüman belediye başkanı olabilir

Uganda doğumlu, Hint kökenli ve Müslüman kimliğiyle tanınan Zohran Mamdani, seçimi kazanması halinde New York’un ilk Müslüman ve Güney Asya kökenli belediye başkanı olacak. Mamdani, özellikle Filistin’e verdiği destek ve İsrail’in Gazze’deki ihlallerini eleştiren açıklamalarıyla dikkat çekiyor.

New York’ta seçim yarın tamamlanıyor

New York’ta erken oy kullanma süreci dün sona erdi. Seçmenler, 4 Kasım’da sabah 06.00’dan akşam 21.00’e kadar sandık başına gidecek. Sonuçların gece yarısından sonra açıklanması bekleniyor.

Yorumlar
Yorumlar yükleniyor...
Daha fazla yorum yükle...