Türkgün | Dünya | Tunus ve Libya dışişleri bakanları New York’ta görüştü: Borçlar ve sınır geçişleri masada

Tunus ve Libya dışişleri bakanları New York’ta görüştü: Borçlar ve sınır geçişleri masada

Tunus ve Libya dışişleri bakanları, BM Genel Kurulu için bulundukları New York’ta bir araya geldi. Görüşmede Libya’nın Tunus’taki sağlık kuruluşlarına borçları ve sınır geçişlerinde yaşanan sorunlar ele alındı.

Tunus ve Libya dışişleri bakanları, BM Genel Kurulu için bulundukları New York’ta bir araya geldi. Görüşmede Libya’nın Tunus’taki sağlık kuruluşlarına borçları ve sınır geçişlerinde yaşanan sorunlar ele alındı.

KAYNAK: AA

Tunus Dışişleri Bakanlığının açıklamasına göre Muhammed Ali en-Nefti ile Tahir el-Baur, Birleşmiş Milletler 81. Genel Kurulu kapsamında New York’ta bir araya geldi.Tunus Dışişleri Bakanı Muhammed Ali en-Nefti ile Libya Ulusal Birlik Hükümeti Dışişleri Bakanı Tahir el-Baur, iki ülke arasındaki işbirliğini geliştirmek için görüş alışverişinde bulundu. Nefti, Tunus’un Libya’nın birliğine desteğini de yineledi.Bakanlar, Tunus ile Libya arasındaki işbirliğinin geliştirilmesi ve çözüm bekleyen sorunların giderilmesi gerektiğini belirtti.

BORÇLAR VE SINIR GEÇİŞLERİ ELE ALINDI

Görüşmede Libya’nın Tunus’taki sağlık kuruluşlarına olan borçları konuşuldu.

İki ülke arasındaki sınır kapılarında mal geçişini ve insanların hareketliliğini olumsuz etkileyen sorunlar da değerlendirildi.

Taraflar, ortak ilgi alanlarına giren bölgesel ve uluslararası konularda istişare ile koordinasyonun artırılmasını ele aldı.

TUNUS’TAN LİBYA’NIN BİRLİĞİNE DESTEK

Nefti, ülkesinin Libya’nın birliğine bağlı olduğunu yineledi.

Libya’da güvenlik ve istikrarın, Libyalılar arasında varılacak bir çözümle sağlanabileceğini söyleyen Nefti, bu sürecin ülkenin kaynaklarını koruması ve kalkınmasına imkân vermesi gerektiğini ifade etti.

Tunus Dışişleri Bakanlığı, Libya tarafının bu tutumu takdir ettiğini bildirdi.

Yorumlar
Yorumlar yükleniyor...
Daha fazla yorum yükle...