Türkgün | Dünya | Türkiye’nin denizaltı gücü İsrail’i harekete geçirdi! Tel Aviv’den flaş karar

Türkiye’nin denizaltı gücü İsrail’i harekete geçirdi! Tel Aviv’den flaş karar

İsrail, Türk Deniz Kuvvetlerinin 14 denizaltılık filosunun 18'e çıkarılmasını gerekçe göstererek denizaltı sayısını 8'e yükseltmeyi değerlendiriyor.

İsrail, Türk Deniz Kuvvetlerinin 14 denizaltılık filosunun 18'e çıkarılmasını gerekçe göstererek denizaltı sayısını 8'e yükseltmeyi değerlendiriyor.

KAYNAK: AA

İsrail güvenlik yetkililerinin, Türk Deniz Kuvvetlerinin denizaltı filosundaki büyümeyi gerekçe göstererek Tel Aviv yönetimine denizaltı sayısının 8'e çıkarılması yönünde tavsiyede bulunduğu bildirildi.

YENİ DENİZALTI YOLDA

İsrail Ordu Radyosu'nun haberine göre, İsrail, Türk Deniz Kuvvetlerinin denizaltı alanındaki kapasitesini yakından takip ediyor. Tel Aviv yönetiminin de buna karşılık Almanya yapımı yeni ve ileri teknoloji denizaltılarla filosunu genişletmeyi değerlendirdiği belirtildi.

Haberde, Türk Deniz Kuvvetlerinin halihazırda 14 operasyonel denizaltıya sahip olduğu ve bu sayının önümüzdeki yıllarda 18'e yükselmesinin beklendiği aktarıldı. İsrail'in ise 5 denizaltısının bulunduğu, 6'ncı denizaltının da kısa süre içinde ülkeye ulaşmasının beklendiği kaydedildi.

İsrailli savunma yetkililerinin, denizaltı filosunun 8'e çıkarılması yönündeki tavsiyeyi siyasi yönetime sunduğu ifade edildi. Almanya ile yapılan son anlaşma kapsamında Tel Aviv'in aynı fiyat üzerinden 7'nci denizaltıyı satın alma opsiyonunun bulunduğu, ancak bu hakkın henüz kullanılmadığı belirtildi.

ÖNERİ YAPILDI

Savunma yetkililerinin öncelikle fiyat artışı yaşanmadan söz konusu opsiyonun kullanılmasını, ardından da 8'inci denizaltının satın alınması için adım atılmasını önerdiği bildirildi.

Haberde ayrıca İsrail'deki denizaltı personel gücüne ilişkin tartışmalara da değinildi. Söz konusu konunun henüz Genelkurmay Başkanlığı düzeyinde profesyonel bir incelemeye tabi tutulmadığı aktarıldı.

İsrailli üst düzey savunma kaynaklarına dayandırılan habere göre, denizaltı alımına ilişkin hamlenin seçimlere kadar gerçekleştirilmesi beklenmiyor. Bu adımın yeni hükümet döneminde atılmasının öngörüldüğü kaydedildi.

Yorumlar
Yorumlar yükleniyor...
Daha fazla yorum yükle...