Türkgün | Dünya | Ukrayna’dan BMGK’ye acil toplantı çağrısı: Sybiha sivil kayıpları açıkladı

Ukrayna’dan BMGK’ye acil toplantı çağrısı: Sybiha sivil kayıpları açıkladı

Ukrayna’da Priluki, Kramatorsk ve başkent Kiev’e yönelik saldırıların ardından BMGK’nin acilen toplanması istendi. Dışişleri Bakanı Sybiha, son günlerdeki can kayıplarını ve yaralı sayısını duyurdu.

Ukrayna’da Priluki, Kramatorsk ve başkent Kiev’e yönelik saldırıların ardından BMGK’nin acilen toplanması istendi. Dışişleri Bakanı Sybiha, son günlerdeki can kayıplarını ve yaralı sayısını duyurdu.

KAYNAK: AA

Ukrayna Dışişleri Bakanı Andrii Sybiha, Rus ordusunun son günlerde düzenlediği saldırılarda 78 sivilin hayatını kaybettiğini, 215 kişinin yaralandığını belirterek Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinin acilen toplanmasını talep ettiklerini açıkladı.

Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Sybiha, ülkesinin yoğun hava saldırıları altında olduğunu bildirdi. Rus ordusunun 7 Ekim’de Priluki’ye saldırdığını, dün ise Kramatorsk’ta iki yolcu otobüsünü hedef aldığını kaydetti. Başkent Kiev’e de saldırılar düzenlendiğini aktardı.

“BM ŞARTI’NIN İLKELERİNE BAĞLI KALINMALI”

Sybiha, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in savaş alanında sonuç alamadığı için sivillere yönelik saldırıları artırdığını savundu.

Rusya’nın BM Daimi Temsilciliğinin “yasa dışı” olduğunu da öne süren Sybiha, uluslararası toplumun BM Şartı’nın ilkelerine bağlı kalması gerektiğini belirtti. Rusya’nın eylemlerine somut ve uygun bir yanıt verilmesi çağrısında bulundu.

Yorumlar
Yorumlar yükleniyor...
Daha fazla yorum yükle...