Türkgün | Dünya | Ürdün’de kilisedeki cenaze törenine silahlı saldırı: Ulusal yas ilan edildi

Ürdün’de kilisedeki cenaze törenine silahlı saldırı: Ulusal yas ilan edildi

Ürdün’ün Karak vilayetindeki bir kilisede cenaze töreni sırasında düzenlenen silahlı saldırıda 7 kişi hayatını kaybetti, 34 kişi yaralandı. Ülkede üç günlük ulusal yas ilan edilirken güvenlik güçleri saldırganları yakalamak için operasyon başlattı.

Ürdün’ün Karak vilayetindeki bir kilisede cenaze töreni sırasında düzenlenen silahlı saldırıda 7 kişi hayatını kaybetti, 34 kişi yaralandı. Ülkede üç günlük ulusal yas ilan edilirken güvenlik güçleri saldırganları yakalamak için operasyon başlattı.

Haberlerimizi Google'da Takip Edin
Son dakika gelişmelerinden anında haberdar olun.
Google'da tercih edilen
kaynak olarak ekleyin
KAYNAK: DHA

Ürdün’ün güneyindeki Karak vilayetine bağlı Hammud köyünde bulunan Rum Ortodoks Kilisesi, cenaze töreni sırasında silahlı saldırıya uğradı.

Kamu Güvenliği Direktörlüğü ve İçişleri Bakanlığının açıklamalarına göre kimliği belirsiz kişilerin açtığı ateş sonucu 7 kişi yaşamını yitirdi, 34 kişi yaralandı. Yaralılardan 27’sinin hastanelerde tedavi altına alındığı bildirildi.

GÖRGÜ TANIKLARI SALDIRI ANINI ANLATTI

Görgü tanıkları, törenin başlamasından kısa süre sonra bir araçla gelen silahlı kişilerin kiliseye doğru ateş açarak içeri girdiğini söyledi.

Güvenlik güçleri, saldırının ardından kaçan şüphelileri yakalamak için bölgede geniş çaplı operasyon başlattı. Başbakan Cafer Hassan da bölgede güvenlik yetkilileriyle toplantı yaparak soruşturmanın kapsamlı şekilde sürdürüldüğünü belirtti.

ÜLKEDE ULUSAL YAS İLAN EDİLDİ

Saldırının ardından Ürdün’de üç günlük ulusal yas ilan edildi. Kral 2’nci Abdullah, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada saldırıyı kınayarak terör eylemi olarak nitelendirdi.

Kral Abdullah, “Ürdünlülerin kanı değerlidir. Bu ülkeye el uzatmaya cüret eden herkese demir yumrukla vuracağız ve en ağır cezalarla karşılık vereceğiz” ifadelerini kullandı.

GUTERRES’TEN ADALET ÇAĞRISI

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres de ibadethanede, cenaze töreni sırasında gerçekleştirilen saldırıyı kınadı. Guterres, sorumluların adalet önüne çıkarılması çağrısında bulundu.

Yorumlar
Yorumlar yükleniyor...
Daha fazla yorum yükle...