Türkgün | Dünya | Venezuela Devlet Başkanı Maduro’dan halka mutlak sadakat sözü: "Size asla ama asla ihanet etmeyeceğim"

Venezuela Devlet Başkanı Maduro’dan halka mutlak sadakat sözü: "Size asla ama asla ihanet etmeyeceğim"

Venezuela Devlet Başkanı Maduro, halkına "mutlak sadakat" sözü vererek ABD ile artan gerilime vurgu yaptı. "Kölelik barışını kabul etmeyiz" diyen Maduro, ülkesinin egemen bir barış talep ettiğini belirtirken, ABD'nin müdahalelerini eleştirdi.

Venezuela Devlet Başkanı Maduro, halkına "mutlak sadakat" sözü vererek ABD ile artan gerilime vurgu yaptı. "Kölelik barışını kabul etmeyiz" diyen Maduro, ülkesinin egemen bir barış talep ettiğini belirtirken, ABD'nin müdahalelerini eleştirdi.

KAYNAK: İHA

Maduro’dan “Mutlak Sadakat” Mesajı

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, başkanlık sarayı önünde toplanan kalabalığa yaptığı konuşmada halkına “mutlak sadakat” sözü verdi. ABD ile artan gerilime dikkat çeken Maduro, “Bilin ki; size asla ama asla ihanet etmeyeceğim” dedi. Maduro’nun yanında eşi Cilia Flores ve üst düzey yetkililer de bulunurken, İçişleri Bakanı Diosdado Cabello’nun “Şüphe ihanettir” yazılı şapkası dikkat çekti.

“Chavez’e Verdiğim Yemin Halkım İçin de Geçerli”

Maduro, eski Devlet Başkanı Hugo Chavez’in cenazesindeki yemini hatırlatarak, “Hayatım pahasına da olsa size mutlak sadakati sürdüreceğim” ifadelerini kullandı. Ülkesinin çıkarlarına bağlı kalacağını söyleyen Maduro, kalabalığa seslenirken “Bu tarihi birlikte yazacağız” dedi.

Venezuela Devlet Başkanı Maduro'dan ABD Başkanı Trump'a diyalog çağrısı

“Kölelik Barışını Kabul Etmeyiz”

Caracas'taki ayrı bir mitingde konuşan Maduro, Venezuela’nın adil ve egemen bir barış istediğini dile getirdi. Ülkesinin 22 haftadır “psikolojik terörizm” olarak nitelediği saldırılarla karşı karşıya olduğunu söyleyen Maduro, ABD’nin bölgeye yaptığı askeri yığınağın hükümeti istikrarsızlaştırma amacı taşıdığını savundu.

“Barış istiyoruz ama özgürlük içeren bir barış. Kölelik ya da sömürge barışı istemiyoruz” mesajı verdi.

ABD–Venezuela Hattında Gerilim Tırmanıyor

Washington yönetimi, Maduro hükümetini “Cartel de los Soles” adlı uyuşturucu çetesini yönetmekle suçlarken, ABD ordusu Eylül ayından bu yana Karayipler ve Doğu Pasifik’te düzenlediği operasyonlarda 83 kişinin öldürüldüğünü açıkladı.

ABD Başkanı Donald Trump, operasyonların kara harekâtına kadar genişleyebileceğinin sinyalini verdi. Son olarak Trump, Maduro ile telefon görüşmesi yaptığını doğruladı ancak görüşmenin içeriğine dair ayrıntı vermedi.

Yorumlar
Yorumlar yükleniyor...
Daha fazla yorum yükle...