Rodriguez, ABD’nin New York kentinde düzenlenen BM 81’inci Genel Kurulu’nda Venezuela’daki siyasi sürece ilişkin değerlendirmelerde bulundu.BM Genel Kurulu’nda konuşan Delcy Rodriguez, Venezuela’nın diplomatik ilişkilerini yeniden tesis etmeye çalıştığını söyledi. Geçiş sürecinin devlet kurumlarının gözden geçirilmesini, yargı reformlarını ve muhalif gruplarla diyaloğu kapsayacağını belirten Rodriguez, seçim sözü verdi.
DEMOKRATİK GEÇİŞ SÜRECİNİ AÇIKLADI
Ülkesinin diğer devletlerle diplomatik ilişkilerini yeniden kurmaya çalıştığını belirten Rodriguez, Venezuela’da “düzenli, kurumsal ve doğrulanabilir” bir demokratik geçiş sürecinin başladığını ifade etti.
Sürecin devlet kurumlarının gözden geçirilmesi, yargı alanında reform yapılması ve muhalif gruplarla diyalog kurulması gibi adımları içereceğini aktaran Rodriguez, “Seçimler olacak” dedi.
YAPAY ZEKÂ İÇİN SORUMLULUK ÇAĞRISI
Rodriguez, konuşmasında yapay zekâ teknolojisine de değindi. Yapay zekâyı teknolojik bir devrim olarak nitelendiren Rodriguez, doğru kullanılması halinde insanların yaşamında daha önce görülmemiş gelişmeler sağlayabileceğini söyledi.
Teknolojinin amacından sapmaması gerektiğini vurgulayan Rodriguez, bu konuda hükümetler ile teknoloji sektörüne önemli sorumluluklar düştüğünü belirtti.