Türkgün | Dünya | Yardım almaya yönlendirilen 10 Filistinli İsrail tarafından öldürüldü

Yardım almaya yönlendirilen 10 Filistinli İsrail tarafından öldürüldü

İsrail ordusu, Gazze'de yardım almak için yönlendirilen 10 Filistinliyi öldürdü.

İsrail ordusu, Gazze'de yardım almak için yönlendirilen 10 Filistinliyi öldürdü.

KAYNAK: AA

Gazze’deki Filistin Hükümeti, İsrail ordusunun, son 48 saat içinde yardım almak amacıyla yönlendirilen 10 sivil Filistinliyi öldürdüğünü açıkladı. Olayın, Refah kentindeki sözde yardım dağıtım noktalarının yakınında gerçekleştiği belirtildi.

Yardım için yönlendirilen siviller hedef alındı

Filistin Hükümeti Medya Ofisi Müdürü İsmail es-Sevabite, Anadolu Ajansı muhabirine yaptığı açıklamada, İsrail ordusu tarafından Gazze Şeridi'nin güneyinde kurulan yardım merkezlerine ulaşmaya çalışan sivillerin hedef alındığını bildirdi. Sevabite, saldırılarda 10 Filistinlinin hayatını kaybettiğini, 62 kişinin ise yaralandığını söyledi.

Sözde yardım noktaları ölüm tuzağına dönüştü

İsrail güçlerinin hedef aldığı noktaların, Filistinlilerin insani yardım temin etmeleri için oluşturulduğu ifade edilirken, bu merkezlerin yakınına ulaşmaya çalışan sivillerin, makineli tüfek ve top atışlarıyla vurulduğu açıklandı. Sevabite, vurulan kişilerin tamamının yardıma muhtaç sivil Filistinliler olduğunu vurguladı.

Euro-Med: “Açken öldürüyorlar”

Avrupa-Akdeniz İnsan Hakları İzleme Örgütü (Euro-Med), konuya ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, İsrail'in sivilleri tehlikeli bölgelere yönlendirdiğini ve ardından onları hedef aldığını belirtti. Açıklamada, İsrail'in bu eylemleriyle hem insani yardımı bir baskı aracına dönüştürdüğü hem de uluslararası hukuk kurallarını ihlal ettiği kaydedildi.

Euro-Med, saldırıların “yardımın aşağılama, yıkım ve cinayet aracı olarak kullanılması” anlamına geldiğini ve bunun çifte suç teşkil ettiğini bildirdi.

Yorumlar
Yorumlar yükleniyor...
Daha fazla yorum yükle...