Türkgün | Dünya | Yemen’de çatışmalar sürüyor: 24 saatte 749 saldırı düzenlendiği açıklandı

Yemen’de çatışmalar sürüyor: 24 saatte 749 saldırı düzenlendiği açıklandı

Yemen ordusu, Husilere yönelik son 24 saatte 749 hassas saldırı düzenlendiğini ve 117 askeri araç ile teçhizatın imha edildiğini veya kullanılamaz hale getirildiğini ileri sürdü. Husiler ise Suudi Arabistan’ın 101 saldırı düzenlediğini iddia etti.

Yemen ordusu, Husilere yönelik son 24 saatte 749 hassas saldırı düzenlendiğini ve 117 askeri araç ile teçhizatın imha edildiğini veya kullanılamaz hale getirildiğini ileri sürdü. Husiler ise Suudi Arabistan’ın 101 saldırı düzenlediğini iddia etti.

Haberlerimizi Google'da Takip Edin
Son dakika gelişmelerinden anında haberdar olun.
Google'da tercih edilen
kaynak olarak ekleyin
KAYNAK: İHA

Yemen’de İran destekli Husiler ile uluslararası toplum tarafından tanınan Yemen hükümetini destekleyen Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri arasındaki çatışmalar sürüyor. Yemen ordusu, “Yemen Şafağı Operasyonu” kapsamında son 24 saatte Husilere ait askeri hedeflere 749 saldırı düzenlendiğini açıklarken, Husiler de Suudi Arabistan’ın çeşitli vilayetlere 101 saldırı gerçekleştirdiğini öne sürdü.

Yemen ordusundan 749 saldırı açıklaması

Yemen Silahlı Kuvvetleri Sözcüsü Tuğgeneral Mecid Abdullah en-Nezzili, son 24 saatte Husilere ait askeri hedeflere 749 hassas saldırı düzenlediklerini bildirdi.

En-Nezzili, saldırıların sonuçlarına ilişkin şu ifadeleri kullandı:

“Bu saldırılar neticesinde Husilerin komuta kademesinden ve saha unsurlarından 239 kişi etkisiz hale getirilmiş; toplam 117 askeri araç ve teçhizat imha edilmiş veya kullanılamaz duruma getirilmiştir”

Husilerle mücadelenin farklı cephelerde sürdüğünü belirten en-Nezzili, operasyonların plan doğrultusunda devam ettiğini kaydetti.

Yemen ordusu: Sivillerin korunması için önlemler alınıyor

En-Nezzili, operasyonlar sırasında sivillerin korunmasına yönelik tedbirler alındığını belirterek şöyle konuştu:

“Operasyonel plan doğrultusunda görevlerimizi icra ederken, sivillerin ve sivil unsurların korunması adına gerekli tüm önlemler titizlikle alınmaktadır”

Husilerden Suudi Arabistan’a 101 saldırı suçlaması

Husilerin askeri sözcüsü Yahya Saree ise Suudi Arabistan’ın son 24 saatte Yemen’in çeşitli bölgelerine 101 saldırı düzenlediğini ileri sürdü.

Saree, saldırıların başkent Sana ile Cevf, Taiz, Amran, Hacce, Sada, ed-Dali, el-Mahvit ve Lahic vilayetlerini hedef aldığını iddia etti.

Saree, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Hamis Muşayt ile Taif üslerinden havalanan F-15 ve Typhoon tipi savaş uçaklarıyla düzenlenen hava bombardımanları ve Necran’dan gerçekleştirilen füze saldırıları sonucunda aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu onlarca kişi ölmüş ve yaralanmış, askeri gerilimin tırmanmasından bu yana ülkemize yönelik Suudi saldırılarının toplam sayısı 3 bin 480’e ulaşmıştır”

Tarafların açıklamalarında yer alan saldırı ve kayıp rakamları bağımsız kaynaklarca doğrulanmış bilgiler olarak değil, ilgili tarafların iddiaları olarak aktarıldı.

Yorumlar
Yorumlar yükleniyor...
Daha fazla yorum yükle...