Türkgün | Dünya | Yunanistan'da 4 bölge için kırmızı alarm: Orman yangını riski çok yüksek

Yunanistan'da 4 bölge için kırmızı alarm: Orman yangını riski çok yüksek

Yunanistan'da aşırı sıcaklar nedeniyle başkent Atina'nın da içinde bulunduğu 4 bölgede orman yangınlarına karşı kırmızı alarm verildi. Güvenlik güçleri ve itfaiye ekipleri tam kapasiteyle teyakkuza geçti.

Yunanistan'da aşırı sıcaklar nedeniyle başkent Atina'nın da içinde bulunduğu 4 bölgede orman yangınlarına karşı kırmızı alarm verildi. Güvenlik güçleri ve itfaiye ekipleri tam kapasiteyle teyakkuza geçti.

KAYNAK: AA

Yunan basınında yer alan haberlerde, İklim Krizi ve Sivil Koruma Bakanlığına bağlı Sivil Koruma Genel Sekreterliğinin yayımladığı yangın risk haritasında, söz konusu bölgelerde 5 Ağustos için yangın riskinin "çok yüksek" (Kategori 4) seviyede değerlendirildiği belirtildi.

TAM KAPASİTE TEYAKKUZ

Bu kapsamda Attika, Eğriboz, Sakız ve Midilli'de kırmızı alarm verildiği, karar doğrultusunda Ulusal Sivil Koruma Mekanizması'nın tam kapasiteyle harekete geçirileceği kaydedildi.

Kırmızı alarm kapsamında itfaiye, polis ve silahlı kuvvetlere bağlı ekiplerin devriyelerinin artırılacağı, hava gözetleme faaliyetlerinin sürdürüleceği, gerekli personel ve araçların hazır bekletileceği aktarılan haberlerde, yerel yönetimlerin de yangın riskine karşı önleyici tedbirleri koordine etmek üzere acil toplantılar düzenleyeceği ifade edildi.

ORMANLIK ALANLARA GİRİŞ KISITLAMASI

Haberlerde ayrıca, ormanlık alanlar ve yüksek riskli bölgelerde araç girişleri ile ziyaretçi dolaşımına yönelik önleyici kısıtlamaların uygulanabileceği bildirilerek, vatandaşlardan kırsal alanlarda yangına neden olabilecek faaliyetlerden kaçınmaları ve olası bir yangını 199 numaralı itfaiye hattına bildirmeleri istendi.

Yorumlar
Yorumlar yükleniyor...
Daha fazla yorum yükle...