Türkgün | Dünya | Yunanistan'dan 15 yaş altı çocuklara sosyal medya yasağı! 2027’de yürürlüğe girecek

Yunanistan'dan 15 yaş altı çocuklara sosyal medya yasağı! 2027’de yürürlüğe girecek

Yunanistan, 15 yaş altındaki çocukların sosyal medyaya erişimini 1 Ocak 2027'den itibaren yasaklayacak. Başbakan Miçotakis, bu kararla çocukların zihinsel sağlığını koruma amacı güttüklerini belirtti; siber zorbalık ve bağımlılığa dikkat çekti.

Yunanistan, 15 yaş altındaki çocukların sosyal medyaya erişimini 1 Ocak 2027'den itibaren yasaklayacak. Başbakan Miçotakis, bu kararla çocukların zihinsel sağlığını koruma amacı güttüklerini belirtti; siber zorbalık ve bağımlılığa dikkat çekti.

MUHABİR: Burcu Öner

Yunanistan, 15 yaş ve altındaki çocukların sosyal medyaya erişimini yasaklama kararı aldı. Başbakan Kyriakos Miçotakis, 1 Ocak 2027’den itibaren yürürlüğe girecek uygulamanın gerekçesini, sosyal medya kullanımının çocuklarda kaygı bozukluğu, uyku sorunları ve çevrimiçi bağımlılıklara yol açması olarak açıkladı. Miçotakis sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, “Zor ama gerekli bir adım atıyoruz” dedi.

Avrupa’ya örnek olacak

Başbakan, kararın Avrupa Birliği genelinde benzer önlemlere öncülük etme amacı taşıdığını vurguladı. Çocuklara hitaben yaptığı açıklamada, “Eminim ki birçok küçük çocuk bu karara kızacak. Ama bizim görevimiz hoş görünmek değil, sizin iyiliğiniz için doğru adımı atmaktır. Çocukların zihni yeterince dinlenmiyor, birkaç yıl içinde bunun faydasını göreceksiniz” ifadelerini kullandı.

Siber zorbalık ve bağımlılık ön planda

Yunanistan’daki sosyal medya yasağı, artan siber zorbalık vakaları ve ilkokul çağındaki çocukların yoğun çevrimiçi kullanımını da hedefliyor. Ülkede kurulan yardım merkezlerinin verilerine göre, başvuran çocukların yüzde 75’i ilkokul seviyesinde.

Yorumlar
Yorumlar yükleniyor...
Daha fazla yorum yükle...