Türkgün | Dünya | Zaharova’dan NATO’ya net uyarı: Saldırı durumunda yanıtımız yıkıcı olur

Zaharova’dan NATO’ya net uyarı: Saldırı durumunda yanıtımız yıkıcı olur

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, NATO’nun Rus topraklarına yönelik herhangi bir saldırgan eylemde bulunması halinde verilecek karşılığın "yıkıcı" olacağını belirtti. Moskova’da düzenlenen basın toplantısında konuşan Zaharova, Avrupa Birliği'nin genişleyen yaptırımlarına da sert tepki gösterdi.

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, NATO’nun Rus topraklarına yönelik herhangi bir saldırgan eylemde bulunması halinde verilecek karşılığın "yıkıcı" olacağını belirtti. Moskova’da düzenlenen basın toplantısında konuşan Zaharova, Avrupa Birliği'nin genişleyen yaptırımlarına da sert tepki gösterdi.

KAYNAK: AA

Haftalık basın toplantısında gündemdeki kritik başlıkları değerlendiren Zaharova, NATO üyesi devletlere yönelik sert mesajlar verdi. Rusya’nın güvenliğine yönelik "çılgın maceraya" girişen tarafların karşılığını fazlasıyla alacağını vurgulayan Sözcü, Rus bölgelerinin hedef alınması durumunda sürecin yıkıcı bir boyuta evrileceği uyarısında bulundu.

Sözcü Zaharova, başkent Moskova'da düzenlediği haftalık basın toplantısında, gündemdeki konulara değindi.

NATO’nun Rusya’ya saldırması ihtimalini değerlendiren Zaharova, "Herhangi bir NATO üyesi devletin Rusya’nın herhangi bir bölgesine karşı saldırgan eylemde bulunması durumunda, bu çılgın macerayı başlatanlara vereceğimiz yanıtın yıkıcı olacağından kimse şüphe duymasın." dedi.

Zaharova, Avrupa Birliği’nin (AB) Rusya'ya yönelik yaptırım listesini genişletmesine sert karşılık vereceklerini bildirdi.

Varılan mutabakat kapsamında ABD ile İran arasında yakın zamanda anlaşma imzalanması umudunu paylaşan Zaharova, "Hazar bölgesi ülkeleri, özellikle de İran, Kazakistan, Türkmenistan, Rusya ve Azerbaycan, daha önce Hazar Denizi'nde kapsamlı güvenliğin sağlanması ve işbirliğinin güçlendirilmesine yönelik planladıkları ortak adımları atmaya başlayacaklarını umuyoruz." diye konuştu.

Zaharova, Hazar bölgesinde barışın korunması ve seyrüsefer güvenliğinin sağlanmasının önemini vurgulayarak, bunun Azak Denizi ve Karadeniz için de geçerli olduğunu kaydetti.

Yorumlar
Yorumlar yükleniyor...
Daha fazla yorum yükle...