AHMET AYDEMİR / TÜRKGÜN

Haberi sosyal medyadan duyuran Erzincanlı, her şehidin bir destanı olduğunu belirterek, zaman ve imkân bulunması durumunda her şehidin destanını ayrı ayrı eserlerle gençlere buluşturma isteği olduğunu söyledi.

Her sene yeni bir şiirle, 15 Temmuz 2016'daki hain kalkışma gecesinde, vatanına sahip çıkanlara vefa göstermeye çalıştığını dile getiren şair Dursun Ali Erzincanlı, 251 vatan evladının canlarıyla yazdıkları destanları okumaya çalıştığını aktardı.

2017 yılında yani darbe girişiminin ardından 1 yıl sonra, Ömer Halisdemir’in şehadetini “30 Kuş” şiiriyle anan Erzincanlı, 2018'de, Saraçhane’de şehit düşen Tolga Ecebalın’ın şehadetini “Sağ Gözümün Altından Öp” şiiriyle sevenlerine anlatmıştı.

2019'DA 'ŞÜHEDA RÜZGÂRI'

15 Temmuz'un ardından 3 yıl geride kalırken, 2019 yılında da tüm 15 Temmuz şehitlerini konu edindiği “Şüheda Rüzgârı” adındaki şiiriyle şehitlerin destanını tüm sevenlerine anlatmak isteyen Erzincanlı, yine gönüllere dokunacağa benziyor.

HER ŞEHİDİN BİR DESTANI VAR

Her şehidin bir destanı olduğunu yineleyen Erzincanlı, imkân ve zaman bulamamaktan yakınarak, her bir şehit için ayrı ayrı eserleri gençliğe anlatma isteğinin olduğunu kaydederek, 15 Temmuz 2016'daki hain darbe girişiminin ardından bu şiirinin üçüncü şiiri olduğu bilgisini paylaşarak, kendisini çok huzurlu hissettiğini söyledi. Erzincanlı, şehitler için Allah'tan mekânlarını yüce kılması duasını ederek, ailelerine baş sağlığı, vatanı da koruması temennisinde bulundu.

İşte Erzincanlı'nın sosyal medya hesabından yaptığı o açıklama:

15 Temmuz 2016’daki ihanet kalkışmasından bu yana üç yıl geçti. Şiirle meşgul olan bir vatandaş olarak, her yıl yeni bir şiirle, 15 Temmuz gecesinde, vatanına sahip çıkanlara vefa göstermeye çalışıyorum. 251 vatan evladının canlarıyla yazdıkları destanları okumaya çalışıyorum. İlk yıl, Ömer Halisdemir’in şehadetini “30 Kuş” şiiriyle andım. İkinci yıl, Saraçhane’de şehit düşen Tolga Ecebalın’ın şehadetini “Sağ Gözümün Altından Öp” şiiriyle andım. Bu yıl da tüm 15 Temmuz şehitlerini konu edindiğimiz “Şüheda Rüzgârı” isimli şiirle, onların destanlarını anlatmaya çalıştım. Bu şiirin sözlerini de yine kendim kaleme aldım. Beste ve aranjesini de yine Taner Demiralp yaptı. Her şehidin bir destanı var. Keşke zaman ve imkan bulabilsek de, her şehidin destanını ayrı ayrı eserlerle gençliğimize sunabilsek. Üçüncü yıl ve üçüncü şiir... kendimi huzurlu hissediyorum.
Allah, mekanlarını yüce kılsın. Ailelerine sabır lutfetsin. Vatanımızı da muhafaza eylesin.

Söz konusu şiir, 3 Temmuz akşamı saat 19:00’dan itibaren Youtube'dan paylaşıldı.

DETAYLAR İÇİN TIKLAYIN

 

Editör: Haber Merkezi