Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan: "Düzce halkı acıları paylaşarak yaraları sardı. İnşallah yaralar sarılmaya devam edecek. Başa gelen bir afet. Biz bir araya gelerek bu afetin sonrasında ayaklanmayı birlikte başaracağız" ifadelerini kullandı.

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan, Düzce'deki su baskını ve toprak kaymasına dair bölge halkının açıları paylaşarak yaralarını sardığını belirterek, "İnşallah yaralar sarılmaya devam edecek. Başa gelen bir afet. Biz bir araya gelerek bu afetin sonrasında ayaklanmayı birlikte başaracağız inşallah." dedi.

"Batı Karadeniz'in İncisi" olarak adlandırılan ve 17-18 Temmuz'da yaşanan sel felaketinin sonrasında denize akan yabancı maddeler sebebiyle kısa bir süre denize girmenin yasaklandığı Akçakoca'da turizmin yeniden canlanması için "Hayde Akçakoca'ya" sloganıyla Akçakoca Turizm Platformu kuruldu.

AK Parti Düzce Milletvekili Ayşe Keşir liderliğinde, Düzce Valiliği, Akçakoca Belediyesi, Akçakoca Ticaret Odası, STK'lar ve ilgili oda temsilcilerinin katılımı ile kurulan platformun açılışını Bakan Yardımcısı Alpaslan gerçekleştirdi.

İlçe meydanında yapılan uygulamada konuşan Alpaslan, yaşanan selden etkilenen bütün vatandaşlara geçmiş olsun isteklerinde bulundu.

"Acılar paylaşıldıkça azalır, sevinçler paylaşıldıkça çoğalır." diyen Alpkatiyenn, "Burada Düzce halkı acıları paylaşarak yaraları sardı. İnşallah yaralar sarılmaya devam edecek. Başa gelen bir afet. Biz bir araya gelerek bu afetin sonrasında ayaklanmayı birlikte başaracağız inşallah." ifadesini kullandı.

Akçakoca'nın ülkenin en müstesna bölgelerinden biri olduğuna değinen Alpaslan, yaşanan felaketin sonrasında bu ilçenin turizmden beklenen noktaya, hak ettiği yere gelebilmesi için bir arada olduklarını ifade etti.

Alpaslan, Akçakoca'nın yenidendan daha iyi hale gelmesi için çok iyi bir platform oluşturulduğunu kaydetti.

Düzce Valisi Zülkif Dağlı da şehrin büyük bir afet atlattığını belirterek, hemen sonrasında yaraların hızla sarıldığını ifade etti.

Akçakoca'nın turizm potansiyelinin yüksek olduğunu ve ilçeyi yeniden ayağa kaldıracaklarını vurgulayan  Dağlı, "Akçakoca'nın bu hoş denizini ülkemizin ilk mavi bayraklı plajlarını kısa zamanda temizlemeye başladık. Yüzmeye, denize girmeye hazır hale geldi. Akçakoca'mız İstanbul ve Ankara'nın tam ortasında. 30 milyona hitap eden Ankara'ya iki saatlik uzakta. Gerçekten Akçakoca'mız turizmin ilklerindendir. Yine aynı durumları hep beraber yaşatacağız." şeklinde konuştu.

AK Parti Düzce Milletvekili Ayşe Keşir de Akçakoca'nın Karadeniz Bölgesi'nin incisi olduğunu vurgulayarak, "Turizm için burası çok kıymetli. Bizde bütün siyasi gömlekleri çıkardık. Hepimiz siviliz bugün. Akçakoca Turizm Platformunu kurduk. Bu organizasyon 24 saatlik bir organizasyon. Muhtemel aksaklıklar olacak ancak sizden talebimiz verdiğimiz bu aksaklıkların giderilmesi. Tüm sivil toplum kuruluşları, kamu ve siyasi gömleğimizi çıkararak bir sivil inisiyatif oluşturduk." dedi.

Editör: Haber Merkezi