2 milyon 298 bin hacı adayının merakla beklediği hac kura sonuçları, akşam saatlerinde son dakika olarak açıklandı. Haccın çıkıp çıkmadığı konusu ise e-Devlet üzerinden öğreniliyor. Ancak şu sıralar sitede yoğunluk mevcut. Peki e-Devlet’e nasıl girilir? Tüm bilgiler turkgun.com’da…

SİTEDE HAC YOĞUNLUĞU

Toplamda 2 milyon 298 bin Hacı adayının başvurduğu hac kura sonuçları akşam saat 21:00 itibarıyla açıklandı. Milyonlarca vatandaşın birden e-Devlet kapısı üzerinden giriş yapmaya çalışmasıyla birlikte sitede yoğunluk yaşandı.

E-DEVLET ŞİFRESİ NEREDEN ALINIR?

turkiye.gov.tr’den e-Devlet’e giriş yapmak için e-devlet şifresini PTT merkez müdürlüklerinden ya da yetkili şubelerden kimlik kartları ile alınabilir.

E-DEVLET GİRİŞİ İÇİN TIKLAYIN

ADALET BAKANLIĞI

e-Devlet'e giriş yaptıktan sonra en çok kullanılan ikinci kurum Adalet Bakanlığı'dır. e-Devlet kapısı ile Adalet Bakanlığı üzerinden Mahkeme Dava Dosyası Sorgulama işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz. Bu vesileyle şayet bir davanız varsa e-Devlet kapısı ile bunu öğrenmeniz mümkün.

SGK

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) kurumu ile ilgili yapabileceğiniz birçok işlemi e-Devlet üzerinden yapabilir, birçok detayı da buradan öğrenebilirsiniz. e-Devlet içerisinde bulunan SGK bölümü vesilesiyle e-Devlet ile SGK Hizmet Dökümü alabilir, GSS Borç Sorgulama ve Emekli Aylık Bilgisi gibi bilgilere erişebilirsiniz.

GİB

Gelir İdaresi Başkanlığı'nın e-Devlet üzerinden sunduğu işlemler vesilesiyle e-Devlet üzerinden vergi borcu sorgulama ve e-Vergi levhası sorgulama işlemlerini yapabilirsiniz.

ŞİFRE NASIL KULLANILIR?

Elektronik hizmetlere ulaşabilmek adına TC Kimlik no ve PTT’den alınan şifre ile e-Devlet kapısına giriş yapmalısınız. e-İmza ya da mobil imza istenen hizmetleri kullanabilmek için e-İmza ya da m- imza edinilmesi hizmete bağlı olarak gerekebilir.

Şifre ile giriş yapmanızın ardından şifrenizi değiştirmeniz istenirken, bu durumda PTT’den alınan şifreyi girmeniz ve ardından da kendinizin belirleyeceği ve belli kriterlerden oluşan (şifre değişikliği ekranında açıklanan) yeni şifrenizi girmeniz istenir. Bu işlemleri tamamlamanızın ardından yeni şifreniz ile birlikte sisteme giriş yapın. Şifreyle alakalı sayfada yer alan uyarıları iyice okuyun. Güvenliğiniz için şifreyi de kimseyle paylaşmayın.

 

 

Editör: Haber Merkezi