20 yaş üzeri ile 60 yaş altı vatandaşlara verilecek olan ücretsiz maske uygulaması yoğun talep görüyor. Başlangıçta PTT üzerinden yapılan başvurular ilk akşamın ardından e Devletten yapılmaya başlamıştı. Peki, PTT'den ücretsiz maske nasıl alınır? e Devlet ücretsiz maske sipariş başvuru sayfası ve adım adım başvuru yapımı haberimizde…

E DEVLETTEN ÜCRETSİZ MASKE NASIL ALINIR?

E Devletten ücretsiz maske alabilmek için öncelikle başvuru işlemini eksiksiz tamamlamak gerekir. İşte, adım adım e Devlet ücretsiz maske başvurusu…

Arama motoruna https://www.turkiye.gov.tr/ yazarak e Devlet’in resmi internet sitesine ulaşın.

E Devlete giriş yapmak için vatandaşlık numaranız ile şifrenizi yazarak tıklayın.

Karşınıza çıkan ekranda arama bölümüne “ücretsiz maske” yazın ve açılan ekranda “Ücretsiz Maske Talebi” bölümüne tıklayın.

Önünüze gelen ekranda, kimin adına maske başvurusu yapacaksanız o kişinin T.C. Kimlik numarasını, adını, soyadını, cep telefon bilgisini, aile bireylerinden birinin bilgisini, il, ilçe, mahalle, cadde, sokak ve adres bilgilerini eksiksiz bir şekilde girin.

Tüm bilgileri doğru bir şekilde girdiğinize emin olduktan sonra ‘Güvenlik Sorunuz’ yazan kısmı da doldurun ve yukarıdaki bilgileri doğru bir şekilde doldurduğunuza dair paylaşılan uyarı ikonuna tıklayın. Son olarak da ‘Maske siparişi ver’ bölümüne tıklayın ve siparişinizi tamamlayın.

E DEVLET ÜCRETSİZ MASKE SİPARİŞ BAŞVURU SAYFASI

PTT KARGO ÜCRETSİZ ULAŞTIRACAK

İnternet sitesinden paylaşılan verilere göre; vatandaşların her hafta ‘1’ paket içerisinde toplamda 5 adet olmak üzere maske alma hakkı bulunuyor. Bunun dışında maskeler PTT Kargo aracılığıyla ücretsiz olarak ulaştırılacak.

20 yaş altı gençler ev çocuklar ile 65 yaş üstünde olanlar sokağa çıkma kısıtlaması bulunduğundan dolayı ücretsiz maske hizmetinden faydalanamıyor.

ÜCRETSİZ MASKEYİ KİMLER ALABİLİR?

20 yaş altı ile 65 yaş üzeri evden çıkma kısıtlaması olan kişiler dışında tüm vatandaşlar ücretsiz maske başvurusu yapabilir. Başvuru yapanlar her hafta 1 paket içerisinde bulunan 5 maske alma hakkına sahiptir.

 

Editör: Haber Merkezi