Toplu taşıma araçlarında, market, pazar gibi alışveriş yerlerinde kullanılması mecburi olan maske ihtiyacı çoğalırken, vatandaşlara ücretsiz maske dağıtılacağı haberi geldi. Peki,  e Devletten ücretsiz maske başvurusu nasıl yapılır? E Devlet ücretsiz maske sayfası açıldı mı? Detaylar haberimizde…

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla başlayan ücretsiz maske dağıtımına yoğun başvuru oldu. EPTTAVM üzerinden 20-65 yaş arası vatandaşlara ücretsiz maske dağıtılacağı duyurusunun ardından, başvuruda bulunmak isteyenler PPT’nin internet sitesine yönlendirildi. Ancak gece saat 24.00 civarlarında başvuru yapmak isteyen vatandaşlar, PttAVM.com sitesine geldiklerinde başka bir duyuru ile karşılaştılar.

Duyuruda, daha sağlıklı bir hizmet sunabilmek adına, ücretsiz maske başvurularının kısa süre içinde e-devlet aracılığıyla yapılacağı bilgisi verildi.

BAŞVURU YAPMAK İÇİN TIKLAYIN 

 

E DEVLETTEN ÜCRETSİZ MASKE BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

E-Devlet kapısından ücretsiz maske alımı başvurularının henüz resmi açıklama gelmedi. Ancak dün sisteme sokulan EPTTAVM sitesinde maske dağıtımına dair şu bilgilere yer verilmekteydi…

Ücretsiz olarak maske temini, T.C. Sağlık Bakanlığı ile T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nın almış olduğu karara istinaden; online ortamda sağlanacaktır.

Aile üyeleri için maske temin etmek isteyenler, aile üyelerine ait bilgileri form üzerinde doldurarak onlara da ücretsiz maske temini sağlayabilirler.

Yer alan formdaki bilgiler doldurularak maskeleri ücretsiz olarak temin etmek mümkün.

Vatandaşların her hafta 5 adet maske (1 paket) alma hakkına sahiptir.

Adres bilgilerinin doğru olarak girildiğinden emin olunmalı.

Maskeler, PTT Kargo ile ücretsiz olarak dağıtılacaktır.

 

 

 

Editör: Haber Merkezi