Koronavirüs aşı sırası gelen vatandaşlar, Sağlık Bakanlığı'nın resmi web sitelerinden olan "e-Nabız" üzerinden randevu almaya çalışıyor. Salgının tehlikesinden korunmak için biran önce aşı olmak isteyen yüzbinlerce kişi, e -nabız uygulamasında randevu almayı hedefliyor. Siteye girişte sorun yaşayanlar, e-nabız çöktü mü? Aşı randevusu nasıl alınır? sorularına cevap arıyor. Detaylar haberde.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, son yaptığı açıklamada işçi ve memurların yarından itibaren aşı olabileceğini duyurdu. Twitter hesabında müjdeli haberi veren Bakanı Koca, "İŞÇİ VE MEMURLARIN TAMAMI için yarın yeni bir gün başlıyor. SGK kayıtlı tüm çalışanlar… YARIN İLK İŞİMİZ aşı randevusu almak olsun!" ifadelerine yer verdi.

Koca'nın bu açıklamalasından sonra, aşı olmak isteyen birçok insan e Nabız sayfasına girmeye çalıştı.

E NABIZ ÇÖKTÜ MÜ?

Sağlık Bakanlığı'nın resmi web sitelerinden olan "e Nabız", SGK üzerinden aşı randevusu almak isteyenler siteye yüklenince, site çöktü.

 Aşı olabilmek için randevu sayfasına birçok insan girince, sunucudan kaynaklı çökme yaşandı. e-Devlet sayfasından da siteye girme durumu şu an gerçekleşmiyor. İlerleyen saatlerde sayfanın açılması bekleniliyor.

AŞI

KOVİD-19 AŞI RANDEVUSU NASIL ALINIR?

Aşı sırası gelen milyonlarca vatandaş internet ortamında yoğun bir şekilde randevuların nasıl alındığını araştıyor.

Aslında aşı randevusu almak çok basit bir işlem. Randevu almak almak için birçok seçenek de var.

-Aşı randevusu almak için öncelikle Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) giriş yapın.

-Karşınıza gelen ekranda e-Devlet ile giriş sağlayabileceğiniz butona tıklayabilirsiniz ya da üye ol butonuna basarak üye olabilerek giriş yapabilirsiniz.

-Giriş yaptıktan sonra sağ tarafta yer alan "Hastane randevusu al" sekmesini tıklayın.

-"Genel Arama" seçeneğini işaretleyin.

-"Covid-19 Aşı" seçeneğini işaretleyin.

Randevularını e-devlet üzerinden alabileceğiniz gibi ALO 182 hattını arayarak da alabilirsiniz.

Editör: Haber Merkezi