Milli Eğitim Bakanlığı 2021-2022 eğitim takvimine okullardaki birinci dönemin sonuna geliniyor. Bu hafta tamamlanacak olan eğitim sürecinden sonra örenciler, bir dönem boyunca nasıl bir performans gösterdiğini öğrenecek. Peki, E-okul not girişi ne zaman kapanıyor 2022 MEB E Okul girişi kapandı mı? İşte merak edilenler...

MEB tarafından geliştirilen e-Okul sistemi sayesinde ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri takdir teşekkür hesaplamalarına, sene içinde girdikleri sınavlardan kaç puan aldıklarını, devamsızlık bilgilerini ve daha pek çok bilgiye karnelerini eline almadan önce ulaşabiliyor.

Milyonlarca öğrenci için 22 Ocak Cumartesi günü 2021-2022 eğitim öğretim yılının yarıyıl tatili başlayacak.

E OKUL NE ZAMAN KAPANACAK, NOT GİRİŞİ KAPANDI MI?

Öğrenciler yarıyıl karnelerini 21 Ocak Cuma günü alacak ve 2021-2022 sömestr tatili 24 Ocak Pazartesi itibarıyla baişayacak. e-Okul sistemine not girişleri sınav sonuçlarının açıklanmasıyla başladı ve şu an devam ediyor. Sistem, karnelerin verilmesinden bir kaç gün önce kapanıyor.

TAKDİR - TEŞEKKÜR HESAPLAMA

E-Okul sistemi ile veliler, öğrencilerinin durumlarını takip edebilirler. E-Okul üzerinden; devamsızlık bilgisi, not bilgisi, proje notları, dönem sonunda alınan belgeler ve yıl sonu başarı puanı gibi bilgilere erişim sağlanabilir. Bilgilerin görülmesi için E-Okul VBS girişi yapılması yeterlidir.

-Takdir-teşekkür hesaplama, E-Okul üzerinden yapılabilir. Hesaplamanın yapılabilmesi için, öğretmenler tarafından öğrencilerin tüm ders notlarının sisteme girilmiş olması gerekir.

-Not girişleri yapıldıktan sonra, yıl sonu başarı puanı kontrol edilir.

-Yıl sonu başarı puanı, öğrencinin hangi belgeyi alacağını belirler.

-Yıl sonu başarı puanı; 70,00 - 84,99 aralığında olanlar teşekkür belgesi, 85,00 - 100 aralığında olanlar da takdir belgesi almaya hak kazanır

Editör: Haber Merkezi