Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından 11 Aralık 2021 tarihinde e-YDS sınavı uygulanacak.  e-YDS 2021/14 İngilizce sınavına girecek adaylar sınav giriş belgesi hakkında araştırmalar yapıyorlar. Sınavdan önce e-YDS 2021 sınav giriş belgesi nasıl alınır? YDS sınavı ne zaman, saat kaçta? sorularına cevap aranıyor. ÖSYM tarafından YDS sınav giriş belgeleri erişime açıldı!

E-YDS GİRİŞ BELGELERİ ERİŞİME AÇILDI

e-YDS için adaylar, sınava girecekleri yer bilgisini gösteren Sınava Giriş Belgesini, ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden T.C. Kimlik numaraları ve aday şifreleriyle edinebilecekler. 2021-ALES/3 için adaylar, saat 10.00’dan sonra, E-YDS 2021/13 için ise saat 13.30’dan sonra sınav binalarına alınmayacaklar.

eyds

e-YDS SINAVI NE ZAMAN, HANGİ TARİHTE

e-YDS 2021/14 İngilizce sınavı 11 Aralık 2021 tarihinde uygulanacak. e-YDS İngilizce için adaylar, saat 13.30'dan sonra sınav binalarına alınmayacaktır.

SINAVA GİRİŞ BELGESİNDE YER ALAN TEMEL KURALLAR

Belgenin üzerinde adayın sınava gireceği merkez, bina, salon bilgileri ile adayın fotoğrafı bulunacaktır. Belge üzerinde adayın fotoğrafı bulunması zorunludur. Adaylar, bu belgelerinin yazıcıdan dökümünü edinirken belge üzerinde fotoğraf olmasına özen göstermelidirler.

Adaylar internetten edinecekleri bu belgelerinin renkli ya da siyah-beyaz çıktılarını sınav günü yanlarında bulundurmak zorundadır. Belgenin ön ve arka yüzünde ÖSYM'nin belirlediği bilgiler dışında herhangi bir yazı, resim, işaret vb. bulunmamalıdır.

Adayların sınava girecekleri binayı sınav gününden önce görmeleri yararlarına olacaktır. Adaylara Sınava Giriş Belgesi gönderilmeyecektir.

Sınava Giriş Belgesi'ni (fotoğraf görünür bir şekilde) yanında bulundurmayan adaylar sınava alınmayacaktır. Bina girişinde yoğunluğa yol açılmaması için adayların çanta ve benzeri eşyalarını sınava girecekleri binalara getirmemeleri, sınava metal aksesuar içermeyen sade bir kıyafetle gelmeleri ve sınavdan en az 1 saat önce sınavın yapılacağı bina önünde hazır bulunmaları sınav salonlarına zamanında alınabilmeleri açısından son derece önemlidir.

Editör: Haber Merkezi