Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un sosyal medya hesabından yaptığı EBA Asistan’ın hayata geçirildiği açıklamasının ardından milyonlarca öğrenci ve veli “EBA Asistan nedir, ne işe yarar?” “EBA Asistan nasıl kullanılır, nasıl ulaşılır?” araştırması yapmaya başladı. Haberimizde biz de okuyucuların en çok merak ettiği soruların cevaplarını bir araya getirdik…

EBA ASİSTAN NEDİR, NE İŞE YARAR?

EBA Asistan, uzaktan eğitim gören öğrencilerin ve velilerinin en çok merak ettiği konuları sorup anında cevap alabilecekleri bir online eğitim platformudur. Türk Mühendisler tarafından geliştirilen ve yapay zekaya sahip olan EBA Asistan, Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü tarafından hizmete açıldı.

EBA Asistan sayesinde ders programı sorgulama, şifre alma/yenileme, öğretmenlerle görüşme, ders tekrarı yapma, sınavlarının durumunu öğrenme gibi konulardaki soruları, karşınızda canlı bir kişi varmış gibi soru sorup cevap almak mümkün hale geldi.

EBA ASİSTANA NASIL ERİŞİLİR?

www.eba.gov.tr internet adresi üzerinden erişilebiliyor. EBA Asistan Eba ana sayfasında sol alt köşede turuncu ve gülen yüz emojisi bulunan konuşma balonu şeklinde öğrencileri bekliyor.

EBA ASİSTAN’A ULAŞMAK İÇİN TIKLAYIN

EBA ASİSTAN'DAN NELER ÖĞRENİLİR?

Öğrenci, öğretmen ve veliler; sisteme nasıl girilir, şifre nasıl alınır ve öğretmenime soru sorabilir tarzındaki soruları EBA Asistan'a yönelttiğinde yapay zeka sistemi, konuşma metni şeklinde yazılan soruları algılıyor, bu konuyla ilgili cevabı veriyor ve kullanıcıları en doğru şekilde bilgilendiriyor.

Örneğin ilkokul 2. sınıftaki öğrenci için ders programı istenirse anında cevap verebiliyor.

EBA ASİSTAN'DA SINAV NOTLARI NASIL SORGULANIR?

EBA Asistan Sistemi, kural tabanlı chatbotlardan bir farkı olan yapay zeka teknolojilerinin ağırlıklı olarak tercih edildiği bir asistan olarak öne çıkıyor. Türk mühendislerin doğal dil işleme ve makine öğrenmesi teknolojilerini kullandığı ve kullanıcıların sorularını yanıtlayacak "EBA Asistan", soru sorulmaya devam ettikçe daha fazla bilgi birikimi olacak ve sorulara daha iyi cevap verebilecek.

 

 

 

 

Editör: Haber Merkezi