Başrollerinde Engin Altan Düzyatan, Ulaş Tuna Astepe ve Pelin Akil'in yer aldığı Barbaroslar: Akdeniz’in Kılıcı dizisine yeni isimler dahil oluyor. Yeni oyuncularla ilgili ayrıntılar merak ediliyor. Emir Benderlioğlu, Türk denizcilik tarihinin parlayan yıldızı Piri Reis'e hayat verecek. Peki, Emir Benderlioğlu kimdir, aslen nereli, kaç yaşında, hangi dizilerde oynadı?

 EDHO'DAN BARBAROSLAR'A SÜRPRİZ TRANSFER!

Denizcilik alanında zamanının en önemli bilim adamları arasında yer alan, Türk denizcilik tarihinin parlayan yıldızı Piri Reis’e hayat verecek olan başarılı oyuncu Emir Benderlioğlu, 12. Bölüm itibaren seyircinin karşısına çıkacak.

BARBAROSLAR: AKDENİZ’İN KILICI'NIN KONUSU NE?

Engin Altan Düzyatan, Ulaş Tuna Astepe, Yiğit Özşener, Pelin Akil ve Bahadır Yenişehirlioğlu’nun başrollerini paylaştığı; Cemre Gümeli, Yetkin Dikinciler, Okan Şenozan, İsmail Filiz, Caner Topçu, Aytek Şayan, Gonca Cilasun, Burcu Gül Kazbek, Tolga İskit, Doruk Nalbantoğlu, Murat Göçmez, Gökhan Gencebay, Batuhan Bayar, Ümit Çırak ve Devrim Evin gibi birbirinden başarılı isimlerin yer aldığı dizi; Midilli’den çıkan Sipahi Yakup Ağa’nın dört oğlu olan İshak, Oruç, Hızır ve İlyas’ın tehlikelere göğüs gerip yükselerek denizlerin fatihi olmalarını ve Barbaros kardeşlere dönüşme serüvenini anlatıyor.

EMİR BENDERLİOĞLU KİMDİR, KAÇ YAŞINDA, ASLEN NERELİ?

Atıf Emir Benderlioğlu, 28 Ekim 1979'da Ankara'da doğdu.

Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesini bitirdi. Önce Heykel bölümünde okuyan oyuncu daha sonra Grafik bölümüne geçti ve bu bölümden mezun oldu. TRT'de tanıtım koordinatörü olarak çalıştı. Ankara'da Alper Çağlar ile tanıştı ve daha sonra Alper Çağlar'ın yönetiminde: Bukalemun, 4 Saat, Kabakurgu, Camgöz, Panzehir, Dağ II ve Börü filmlerinde oynadı.

Camgöz hariç bu filmlerde başrolde oynadı. Çağlar'ın filmlerindeki performansıyla beğeni toplayan oyuncu, Harika Uygur casting ajansına kaydoldu ve İstanbul'a yerleşti.

Âdem'in Trenleri adlı filmde Bekir karakterini canlandırdı. Daha sonra da Sessiz Fırtına adlı dizide İbrahim karakterini canlandırdı. 2008 yılında Medyapım dizisi olan Dedektif Biraderler'de başrol oyuncusu olarak Savaş karakterini canlandırdı. Kavak Yelleri dizisinde Mine'nin sevgilisi Burak karakteri ile karşımıza çıkan Emir Benderlioğlu, fotoğrafçılıkla da yakından ilgilenmektedir. Animasyon, 3D grafik gibi konulardaki yarışmalarda da ödüller kazanmıştır. 2010'un Ocak ayında vizyona giren Deli Dumrul Kurtlar Kuşlar Aleminde adlı komedi filminde Dumrul karakteri ile karşımıza çıkmıştır. 2009'da ise TRT 1'de yayınlanan Ayrılık adlı dizide Eytan karakterini canlandırdı. 2 Temmuz 2010 Cuma günü ise kendisi gibi oyuncu olan Ceren Şekerci ile evlendi.

2010'un Ağustos ayında FOX'ta yayınlanan Keskin Bıçak dizisinde başrolde oynadı ve Çetin karakterini canlandırdı. 2016-2017 yıllarında Arka Sokaklar dizisinde Sezgin Onuralp, 2018'de Star TV'de 6 bölümlük mini dizi olarak yayınlanan Börü ve hemen ardından Aralık 2018'de vizyona giren Börü filminde Turan Kara karakterine hayat verdi. Son olarak Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz dizisinde Behzat Façalı karakterini canlandırdı.

Dedesi 4 sene Ankara Belediye Başkanlığı yapmış olan Mehmet Atıf Benderlioğlu'dur.

 

Editör: Haber Merkezi