Trabzonspor, Medipol Başakşehir forması giyen Edin Visca transferinde mutlu sona ulaştı. Süper Lig'de uzun süredir zirvede olan Trabzonspor Edin Visca ile elini güçlendirmek istiyordu. Trabzonspor bugün son dakika olarak Edin Visca transferini KAP'a bildirdi.  Edin Visca paylaşımında kullanılan, "Kanatlarımıza dikkat edin" ifadesi taraftarları heyecanlandırdı. Taraftarlar Edin Visca hangi takımlarda oynadı, bonservisi ne kadar? Edin Visca kimdir, nereli kaç yaşında? sorusuna cevap arıyor. İşte detaylar...

EDIN VİSCA KİMDİR, KAÇ YAŞINDA?

Edin Višca (d. 2 Şubat 1990, Olovo) Sağ Kanat mevkisinde oynayan Bosnalı millî futbolcu. Süper Lig takımlarından İstanbul Başakşehir'de forma giymesinin ardından bir son dakika gelişmesi yaşandı.

Edin Visca Bosna Hersek'in Olovo şehrinde dünyaya gelmiştir. 1990 yılında doğan Edin Visca, futbol hayatına da ilk olarak bu şehirde başlamıştır. Edin Visca Buducnost Banovici takımında altyapı kariyerine başladı. Buradan uzun yıllar oynayan Edin Visca, daha sonra 2009 yılında Zeleznicar Sarjevo takımı ile profesyonel hayatına başlamıştır. 2009 yılında Zeleznicar takımı ile forma giyen Edin Visca bu takımda 39 karşılaşmaya çıkmıştır.

Edin Visca, 39 maçta 11 gol atmayı başarmıştır. 2011 yılında ise yolu Başakşehir ile kesişmiştir. 2011 yılında Başakşehir ile anlaşan Edin Visca, Başakşehir ile 100'ü aşkın gol atmayı başarmış ve Başakşehir'in en çok gol atan yabancı oyuncularından biri olmuştur. Edin Visca Başakşehir forması ile 294 karşılaşmada forma giymiştir. Başakşehir forması ile 1. ligden lige çıkan Edin Visca, 2019-2020 sezonunda da Başakşehir ile Türkiye ligi şampiyonluğu yaşamıştır.

Edin Visca Başakşehir'de forma giydikten sonra en istikrarlı futbolcular arasına girmiştir. Bu performansı ona milli takımın kapılarını da açmıştır. Edin Visca oynamış olduğu Zeljecnizar takımında 3 kupa kazanmıştır. kariyerinde toplam 5 kupa bulunan Edin Visca, Bosna Hersek tarihine de geçmiş olan bir futbolcudur. Bireysel olarak Türkiye'de yılın takımında ödül alan Edin Visca, 2015 yılında Bosna Hersek'te yılın futbolcusu seçilmiştir. Bireysel olarak 2 ödülü bulunmaktadır. Edin Visca Türkiye kariyerinde ayrıca asist kralı da olmuştur. Başakşehir forması ile hem Avrupa liginde hem de şampiyonlar liginde mücadele etmiş, bu maçlarda da yine takımı için asist ve goller kaydetmiştir. Kanat mevkisinin vazgeçilmez futbolcuları arasına girmiştir.

Edin Visca Türkiye'de en iyi 11 futbolcusuna da seçilmiştir. Başakşehir takımında 7 numaralı formayı giyen Edin Visca, milli takımının da kanat mevkiinin en istikrarlı futbolcusu olmuştur.

"BAŞKA KULÜPLER DE VARDI"

Edin Visca'yı isteyen başka kulüpler de vardı ama Trabzonspor ve Ahmet Ağaoğlu daha istekliydi.

Visca ile konuştuğumda kendisi de Trabzonspor'a gitmesi konusunda benden izin istedi. Ben de kendisinin transferine engel olmadım. Visca uzun yıllardır bu ligin en iyi oyuncuları arasında. Biz onunla burada önemli başarılar imza attık.

edin visca

 EDİN VİSCA HAYAT HİKAYESİ

Çocukken Zinedine Zidane'a hayran olan olan Visca, Fransız efsanenin yaptığı hareketleri hafızasına kazıdı. Onun gibi olmak için sokakta saatler harcadı ancak çok başarılı da olamadı. Kendi deyimiyle hiçbir zaman gösterişli bir oyuncu olmadı ve sadece teknik direktörlerinin verdiği görevleri yerine getirmeye çalıştı

Her sezon kendisine yeni hedefler koydu, önceki sezonun üzerine çıkmak istedi. Kendisine her zaman çok iyi baktı, profesyonel davrandı. Zayıf yönlerini düşünmeye bile vakit ayırmadı çünkü her zaman sıkı çalışmalıydı!

Bosna Hersek'te Edin Dzeko, Miralem Pjanic gibi dünyaca ünlü yıldızların önünde yılın futbolcusu seçildi. Her gün çalışmasının, antrenmanda döktüğü terin karşılığını aldı. 2014 Dünya Kupası'nda Maracana'da Arjantin'e karşı forma giydi. Arkadaşları ona "Artık futbolu bırakabilirsin çünkü Dünya Kupası'nda oynadın" dedi, o hedeflerinden vazgeçmedi.

2018-19'da 13 gol 14 asistle kariyer zirvesini yaşayan tecrübeli futbolcu bu sezon ise 33 hafta itibarıyla 12 gol attı 12 golün de hazırlayıcısı oldu. Şans eseri bir hazırlık maçında keşfedilen yetenek, Türkiye için istikrarın adı oldu...

EDIN VİSCA BONSERVİSİ NE KADAR?

Medipol Başakşehir formasıyla gösterdiği performansla taraflı tarafsız herkesin beğenisini kazanan Edin Visca, bugün Trabzonspor ile anlaştı. Visca artık Trabzonspor forması ile Süper Lig'de ter dökecek. Yıldız isimle 3.5 yıllık sözleşme imzalanırken bonservis bedelinin 3.5-4 milyon Euro arasında olduğu belirtildi.

Editör: Haber Merkezi