Elini kolunu sallaya sallaya şampiyonluğa doğru adım adım yaklaşan Trabzonspor ile son 5 maçını kazanan çıkıştaki Kasımpaşa’nın mücadelesinde iyi futbol, bol mücadele ve keyifli bir 90 dakika beklentileri gerçek oldu. Her iki teknik adamın, rakibinin oyununu bozmaktan çok, futbol isteği oyunu güzelleştirdi.

Abdullah Hoca, yine ön alanda baskı yaparak rakibi bunaltarak sonuca gitmeyi hedeflemişti. Bu baskı 6’ncı dakikada meyvesini verdi ve skor geldi. Sonrasında daha fazla pozisyon üreten konuk Kasımpaşa oldu. Uğurcan her maçta olduğu gibi yine kurtarışları ile ön plana çıktı. Şöyle de denebilir, Uğurcan bu kadar kurtarmasa, Trabzonspor’un lider olması zordu. Abdullah Avcı, savunmadaki bu gediklere sezon başından beri, bir türlü çare bulamadı.

Edin Visca transferi bu takım için hedefi 12’den vurmak oldu. Son 2 maçtaki 6 puan bence Visca’nın eseri. Nwakaeme hastalık sonrası tam toparlanamamış, eski formuna kavuşur, Hamsik de takıma dönerse, Trabzonspor taraftarına skor olarak da rahatlık yaşatır.

Zorbay Küçük bu tür maçlar için yeterince tecrübeye sahip değil. Takımların pozitif futbol mücadelesi hakemin işini kolaylaştırdı. 62. dakikada Brecka, önce topa müdahale etse de dizini kaldırarak Cornelius’un düşmesine neden olduğu için bariz gol şansından kırmızı kart görmeliydi. Toplam 4 kırmızı kartın gösterildiği bölümde kartlar haklı diyebiliriz. Ancak, süreci iyi yönetebilseydi, kart enflasyonu olmazdı.