Anadolu Efes’in yenilmezlik serisinin Afyon Belediyesi önünde sona ereceği beklenen bir durum değildi belki. Ama oldu işte. Anadolu Efes’te konsantrasyon Eurolige odaklı neredeyse. Ergin Ataman, en önemli silahlarını maç kadrosuna almadı. Bu, yoğun maç trafiği içinde biraz olsun dinlendirme isteğiydi, herhalde. Ligde rahatlar, ama euroligde artık hataya yer yok ne de olsa. Buna rağmen, Larkin sakatlık yüzünden erkenden kenara gelmese ya da özellikle ikinci yarıda çemberi dövmese, oynayan kadro yeterliydi. Ergin Ataman’ın atılması dahi onları kendine getiremedi. Tabi bir de, bir hafta önce berbat bir görüntü veren Afyon Belediye’nin bu kadar iştahlı oyunu… Hak ederek kazandılar. Paco Cruz hem attı hem attırdı. Wright, Leissner ve Egemen başta verilen mücadele önemli bir galibiyet getirdi.

Son haftada, diğer sürprizi Ormanspor, Tofaş’a yaptı. Yedi haftadır kazanamayan Başkent ekibi, savunmasıyla maça ortak oldu. Holloway’in son saniye basketiyle kazandı. Ligde kalma yolunda büyük bir adım attı. Hemen her hafta Beşiktaş ve gençlerini yazıyoruz, onlar da her hafta bir başka hikaye. Siyah Beyazlılar, Petkim önünde son 25 saniyeye 7 sayı geride girdi. Üstüsteüçüçlükle galibiyete ulaştı, playoff rotasında kaldı. Karşıyaka, geçen hafta rahatlayan Büyükçekmece’yi, 117 sayı atıp yenerken, 20 yıllık kulüp rekorunu kırdı.

Fenerbahçe, Türk Telekom’dan maçı erken kopardı. Başkent ekibi, bu yenilgiye rağmen dördüncülük şansını sürdürdü. Bursaspor Oğuz Ve MunfordönderliğindeBahçeşehir Koleji’ni yenerek puanları eşitledi. İki takımın da rahatlaması için bir kaç galibiyete ihtiyacı var. Galatasaray bu hafta da umduğunu bulamadı. Darüşşafakaönünde ilk periyot dışında varlık gösteremedi. Yine 90 sayının üstünde yedi. Son sıradaki L.H. Fethiye rakibin maça üç yabancıyla çıkmasına rağmen etkili olmadı. Acil bir seri lazım onlara, yoksa yolcular. Gaziantep Basketbol, 25 asist ve 15 üçlükleçok rahat kazandı, playoff inadını sürdürdü.