Eğitim Kurumlarına Yönetici Seçme Sınavı (EKYS) sonuçları açıklandı. Sınava giren binlerce aday sonuçların açıklanmasını dört gözle bekliyordu. Müdür yardımcılığı için değerlendirilmeye alınıp alınmayacaklarını bir an önce öğrenmek isteyen eğitimciler, EKYS ile ilgili haberleri yakından takip ediyordu. Bkledikleri haber nihayet geldi ve Eğitim Kurumlarına Yönetici Seçme Sınavı (EKYS) sonuçları açıklandı. ÖSYM'den yapılan açıklamaya göre, adaylar, sınav sonuçlarına  https://sonuc.osym.gov.tr adresinden erişebilecekler. Sonuçlarla birlikte soruların da yayınlandığı sisteme girebilmek için, adayların T.C. kimlik no ve aday şifresiyle giriş yapılmalı. Peki, EKYS sonuçları nasıl öğrenilir? İşte, EKYS sonuç ekranı...

Eğitim Kurumlarına Yönetici Seçme Sınavı (EKYS) sonuçları açıklandı

Bu sene ilk defa ÖSYM tarafından gerçekleştirilen Eğitim Kurumlarına Yönetici Seçme Sınavı (EKYS), 21 Nisan tarihinde gerçekleştirilmişti. Merakla beklenen sonuçlar ise ÖSYM tarafından yapılan açıklama ile duyuruldu. Açıklama şu şekildeydi:

"21 Nisan 2019 tarihinde uygulanan 2019 Millî Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumlarına Yönetici Seçme Sınavının (2019-MEB-EKYS)değerlendirme işlemleri tamamlanmıştır. Adaylar, sınav sonuçlarına  16 Mayıs 2019 tarihinde saat 10.00’dan itibaren ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr adresinden T.C. Kimlik numaraları ve aday şifreleri ile erişebilirler."

EKYS sonuç ekranına ulaşmak için lütfen buraya tıklayın

Editör: Haber Merkezi