GALATASARAY Mali Genel Kurul üyelerinin bir kısmı, (saatlerce süren, uzayan genel kurulun sonuna kadar bekleyen, taktiği önceden belirlenmiş) var olan Başkan Mustafa Cengiz ve yönetimini idari olarak aklamadı.

Dedi ki: “Mali olarak çok iyi işler yaptın, teşekkür ederiz. Gelecek bütçeyi de iyi yapmışsın, buna da teşekkür ederiz. Ancaaaak! Sen bu kulübü yönetemezsin” Sonuçta ortaya bir kaos çıktı. Yıllardır süren tartışma alevlendi. “Galatasaray’ı Liseliler yönetiyor. Onların istemediği ağzıyla kuş tutsa barınamaz” Doğrudur, Galatasaraylılar, ‘üstenciliği’, ‘ben bilirim’, ‘doğrusunu ben yaparım’ gibi emrivakileri, ego gösterilerini sevmez. Daha ılımlı, daha tamamlayıcı olanları, özellikle ‘liseliyse’ baş tacı ederler. Mustafa Cengiz, zor zamanda, çok zor bir görevi üstlendi. Kritik dönemi atlatmak için ‘ekonomik’ adımları attı. UEFA ile işleri belli bir düzene soktu. Futbol takımı, geride olsa bile olasılık olarak hala şansını koruyor. Diğer takımlar da şampiyonluk yarışında.

Cengiz, Mali Genel Kurul’da bu tabloyu, tabir yerindeyse genel kurul üyelerinin ‘gözüne soktu’… Oysa, yaptıklarını anlatmalı, takdiri üyelere bırakmalıydı… Üstelik liseli olmayan eski başkanlar, havayı sezip birtakım uyarılarda da bulundular… Cengiz yapmadı, dinlemedi, hatalıydı. Peki, bir çok genel kurul üyesinin salondan ayrılmasını beklemek, salon dışında hazır kuvvet bekletmek, üyelere oylama baskısı yaratmak, çok mu doğruydu?

Genel kurullarda taktik güdülür. Bu kabul edilebilir. Peki, bir başkanı, hele ki, kulübün bu kadar kritik bir dönemden geçtiği bir sırada, böyle bir taktik kullanarak alaşağı etmek, kabul edilebilir mi? Sonuçta, Türkiye’nin özellikle futboldaki lokomotifi Galatasaray çok büyük bir darbe aldı. Bunu ‘liseliler’ mi yaptı, ‘liseciler’ mi?... Doğru okumak, bilmek lazım… Ama bir gerçek var ki, Galatasaray Lisesi gibi, ‘ruh’ yaratan eğitim kurumları, rekabetin de, uzlaşının da, rakibe saygıyla yapılmasını öğretir. Ulaşılması gereken mutlak hedef, kişisel değil, toplumsal yarardır. Mevcut yaşananlara baktığızda son soru; Bu sonuç neye hizmet etmektedir?