GENEL BAŞKAN: "EĞİTİM ÖĞRETİME HAZIRLIK ÖDENEĞİ BÜTÜN EĞİTİM ÇALIŞANLARINA VERİLSİN!"

Türk Eğitim-Sen'in Eğitime-Öğretime Hazırlık Ödeneği ile ilgili talebinin her toplu sözleşme sürecinde masaya getirildiğini ifade eden Geylan, "966.114 öğretmenimize ödenek verebilen MEB bütçesi için 81.771 personele de hazırlık ödeneği verilmesi ciddi ek bir külfet getirmeyecektir" diye konuştu.

Türk Eğitim-Sen'in yetkili olduğu dönemde alınan Eğitim-Öğretime Hazırlık Ödeneğinin uygun ölçeklerle tüm eğitim çalışanlarına ödenmesi hususundaki KİK kararını da hatırlatan Geylan, "Ancak aradan geçen yıllara rağmen bu kararın yasalaşması için herhangi bir çalışma yapılmadı" dedi.

Genel Başkan Geylan yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

"Milli Eğitim Bakanı Sayın Ziya Selçuk'tan beklentimiz MEB'de bir ilke imza atarak eğitim öğretime hazırlık ödeneğini bütün eğitim çalışanlarına ödenmesini sağlamasıdır.

966.114 öğretmenimize ödenek verebilen MEB bütçesi için 81.771 personele de hazırlık ödeneği verilmesi ciddi ek bir külfet getirmeyecektir.

MEB Strateji Geliştirme Başkanlığı'nca hazırlanan 2019 Yılı İdari Faaliyet Raporu'na göre MEB'in toplam personel sayısı 1 milyon 27 bin 885'tir. Ki, buna 22 Haziran 2020'de göreve başlayan 20 bin öğretmen de dahil değil.

Kurum personelinin 946 bin 114'ü eğitim öğretim hizmetleri sınıfında yer alıyor. 81 bin 771 personel ise avukatlık, sağlık, yardımcı hizmetler, teknik ve genel idare hizmetleri sınıflarında istihdam ediliyor.

Eğitim-Öğretime Hazırlık Ödeneğinin brüt bir maaş tutarında ve hizmet sınıfı ayrımı yapılmadan MEB ve Yükseköğretim personelinin tamamına ödenmesini içeren talebimizi her toplu sözleşme sürecinde olduğu gibi son yapılan 2019 yılı toplu sözleşmesinde de gündeme getirdik.

Ayrıca Türk Eğitim-Sen'in yetkili olduğu dönemde Milli Eğitim Bakanlığı ve sendikamız arasında gerçekleştirilen Kurum İdari Kurulu Çalışma Raporunda her yıl eğitim öğretim yılı başında ödenen Eğitim-Öğretime Hazırlık Ödeneğinin uygun ölçeklerle tüm eğitim çalışanlarına ödenmesi hususunda görüş birliğine varılmıştı. Ancak aradan geçen yıllara rağmen bu kararın yasalaşması için herhangi bir çalışma yapılmadı.

Sayın Bakan Selçuk'tan beklentimiz, ödenek konusunda alacağı yeni karar ile eğitim çalışanlarını bir bütün olarak gördüğünü göstermesidir."

Editör: Haber Merkezi