Kültür ve Turizm Bakanlığı, gezici kütüphaneler aracılığıyla Türkiye’nin dört bir yanında vatandaşları bilgi ve kültürle buluşturmaya devam ediyor. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, yaptığı açıklamada gezici kütüphanelerin “Türkiye Yüzyılı vizyonunun bilgiye erişimdeki en güçlü örneklerinden biri” olduğunu vurguladı.
78 Gezici Kütüphane, 277 Bin Kitap, 1000’den Fazla Nokta
Bakan Ersoy, bakanlık bünyesinde 78 gezici kütüphanenin hizmet verdiğini, bu kütüphanelerin bugüne kadar bin 57 farklı noktaya ulaştığını söyledi. Gezici kütüphanelerin toplamda 277 bin 744 kitap ve 456 süreli yayınla vatandaşlara hizmet sunduğunu belirtti.

“Bilgiye açılan en güzel kapılarımız”
Ersoy, çocuklara okuma sevgisini aşılamak için büyük bir özveriyle çalıştıklarını dile getirerek şunları kaydetti:
“Gezici kütüphanelerimiz, bilgiye açılan en güzel kapılarımız. Yola çıktığımız günden bu yana her ay ortalama 21 bin 551 kilometre, yılda yaklaşık 250 bin kilometre yol katettik. Köylerden kasabalara, şehirlerden yaylalara uzanan bu yolculukta sadece kitap değil, umut ve bilginin ışığını da taşıdık.”
“Türkiye Yüzyılı’nda da bilgiye erişimi güçlendireceğiz”
Bakan Ersoy, Türkiye’nin en ücra köşelerine bilgi ve kültürü ulaştırmaya devam edeceklerini belirterek, “Dün olduğu gibi Türkiye Yüzyılı’nda da bilgiye erişimi güçlendirmeye ve vatandaşlarımızı kültürle buluşturmaya kararlılıkla devam edeceğiz” dedi.