ÖSYM'nin açıklamasına göre, 2025-YDS/İngilizce sınavı 81 ilde 87 sınav merkezinde, toplam 205 bina ve 2.689 salonda düzenlenecek. Sınava 68.666 aday katılacak, görevli sayısı ise emniyet personeli dahil 10.533 kişi olacak.
Adaylara, çoktan seçmeli 80 sorudan oluşan sınav için 180 dakika süre tanınacak.
📌 ALES/2 Pazar Günü Gerçekleştirilecek
Pazar günü uygulanacak 2025-ALES/2 ise yine ülke genelinde 81 ilde yapılacak. 92 sınav merkezinde, 386 binada ve 5.781 salonda düzenlenecek olan sınavda 151.165 aday ter dökecek. Görevli sayısı ise 20.201 olarak belirlendi.
Sınavda, sayısal ve sözel testlerde 50’şer soru yer alacak ve adaylara toplam 150 dakika süre verilecek.
⏰ Sınavlara Geç Kalma Uyarısı
Her iki sınav da saat 10.15’te başlayacak. Adaylar, en geç saat 10.00'a kadar sınav binalarına giriş yapmak zorunda olacak. Bu saatten sonra gelen adaylar binaya alınmayacak.
♿ Engelli Adaylara Ek Süre ve Özel Düzenlemeler
Sınavlara toplam 702 engelli aday katılacak. ÖSYM, sınavlarda ek süre verilmesi uygun görülen adaylara 30 dakika ilave süre sağlayacak.
🆔 Nüfus Müdürlükleri Açık Olacak
Kimlik kartını kaybeden veya kimlik belgelerinde eksiklik olan adaylar için il ve ilçe nüfus müdürlükleri, sınav günlerinde saat 10.00’a kadar açık tutulacak.
🎓 ÖSYM Başkanı'ndan Mesaj
ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy, yaptığı açıklamada YDS ve ALES’in sadece bireysel başarı için değil, ülkenin akademik kapasitesi açısından da büyük önem taşıdığına dikkat çekti.
"81 ilde yapılacak sınavlara yoğun katılım olacak. Gazilerimiz ile şehit ve gazilerin birinci derece yakınları sınav ücretinden muaf tutuldu. Bu uygulamadan 1.974 aday yararlandı. Tüm adaylara başarılar diliyorum," ifadelerini kullandı.