Türkgün | Eğitim | ÖSYM, e-YDS 2025/2 Sınavı 1 Şubat Cumartesi günü yapılacak

ÖSYM, e-YDS 2025/2 Sınavı 1 Şubat Cumartesi günü yapılacak

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), Elektronik Yabancı Dil Sınavının (e-YDS 2025/2) 1 Şubat Cumartesi günü gerçekleştirileceğini bildirdi.

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), Elektronik Yabancı Dil Sınavının (e-YDS 2025/2) 1 Şubat Cumartesi günü gerçekleştirileceğini bildirdi.

KAYNAK: İHA

Elektronik Yabancı Dil Sınavı, Adana, Ankara, İstanbul ve İzmir'de gerçekleştirilecek ve 5 bin 267 aday sınav heyecanı yaşayacak. Sınav, 13.45'te başlayacak ve adaylar için önemli bir tarih olacak.

ÖSYM Başkanı'ndan Sınav Hakkında Açıklamalar

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy, yapılacak sınavla ilgili önemli detayları paylaştı. Sınavın İngilizce dilinde gerçekleşeceğini belirten Ersoy, adayların karşısına 80 soruluk çoktan seçmeli bir testin çıkacağını ifade etti. Adaylara 180 dakika cevaplama süresi verileceğini belirten Ersoy, ek süre hakkı olmayacağını vurguladı. Sınavda toplamda 322 kişinin görev yapacağını belirten Ersoy, adaylara ve görevlilere başarılar diledi.

Sınav Günü Kimlik Sorunu Yaşayan Adaylar İçin Önlem

Sınav günü kimlik kartını kaybeden ya da eksik olan adaylar için il ve ilçe nüfus müdürlükleri sınav günü açık tutulacak. Bu sayede kimlik sorunu yaşayan adaylar, sınav sürecinde mağduriyet yaşamayacaklar.

Yorumlar
Yorumlar yükleniyor...
Daha fazla yorum yükle...